ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΗ Ν.Δ.

Την Πέμπτη προγραμματίζεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Φιλ. Ταυρής, Νικ. Κακλαμάνης και, ενδεχομένως, ο Κ. Γκιουλέκας, οι υποψήφιοι.


Στην κάλυψη της κενής θέσης του Γραμματέα του κόμματος, μετά την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου, προχωρά η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί ειλημμένη απόφαση του κ. Σαμαρά η έναρξη της διαδικασίας και η σύγκληση της

Πολιτικής Επιτροπής για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα. Η συνεδρίαση προγραμματίζεται για την προσεχή Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι η αρχική σκέψη του κ. Σαμαρά ήταν η ανάδειξη του νέου γραμματέα να μετατεθεί για το φθινόπωρο.

Ως προς τους υποψηφίους, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τη θέση αναμένεται να διεκδικήσει ο κ. Φίλιππος Ταυρής, γραμματέας συνδικαλισμού σήμερα της Ν.Δ., με ενεργό ρόλο κατά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν και με δεσμούς τόσο με το στρατόπεδο Σαμαρά όσο και με το καραμανλικό περιβάλλον.

Υποψήφιος αναμένεται να είναι, άλλωστε είχε αυτοπροταθεί για τη θέση, και ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, βουλευτής Α’ Αθήνας, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, οι σχέσεις του οποίου με τον κ. Αντ. Σαμαρά ουδέποτε αποκαταστάθηκαν πλήρως, ενώ ομάδα στελεχών της «λαϊκής» πτέρυγας του κόμματος μοιάζει να επιδιώκει υποψηφιότητα του βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστα  Γκιουλέκα, η οποία ωστόσο δεν μοιάζει αυτή τη στιγμή ισχυρή.

Στο επιτελείο του Προέδρου της Ν.Δ. υπήρχε εδώ και ημέρες προβληματισμός τόσο για το χρόνο εκλογής του νέου γραμματέα όσο και για το πρόσωπο του υποψηφίου, αν δηλαδή θα επρόκειτο για εξωκοινοβουλευτικό Γραμματέα ή βουλευτή κι αν θα ήταν στέλεχος της νέας γενιάς, ηλικίας κάτω των 35 ετών. Εν τέλει, ο κύβος ερρίφθη και η επιλογή θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, την προσεχή Πέμπτη. Μένει να αποδειχθεί αν θα γίνει με κάλπη ή, στο τέλος, θα υπάρξει μόνον ένας υποψήφιος ο οποίος θα εκλεγεί δια βοής, όπως είχε συμβεί με τον Ανδ. Λυκουρέντζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα