ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη σε βάρος της Ελλάδας μετέφεραν χθες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι ευρωβουλευτές του Κινήματος, σε συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα που είχαν μαζί του.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τους ευρωβουλευτές του Κινήματος στην Ιπποκράτους, προκειμένου να πληροφορηθεί για το κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα

στην Ευρωβουλή. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκαν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως αποδιοπομπαίος τράγος, ως απρόθυμη για μεταρρυθμίσεις και ως η χώρα που αθετεί τις δεσμεύσεις της, όσες κυβερνήσεις κι… αν αλλάξουν.

Έντονος ήταν ο προβληματισμός στη συνάντηση για τις απόψεις που εκφράζουν στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρκετοί ευρωβουλευτές που προέρχονται από συντηρητικά κόμματα του ευρωπαϊκού Βορρά, καθώς ορισμένοι εξ αυτών έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της έξωσης της χώρας από το ευρώ.

Μάλιστα, στη σύσκεψη διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός για το κατά πόσον μπορεί η κυβέρνηση να ζητήσει «εδώ και τώρα» -με πιθανότητες επιτυχίας- την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και ορισμένες αλλαγές των όρων του Μνημονίου, δεδομένου ότι η χώρα μας στο εξωτερικό έχει χάσει το τεκμήριο της αξιοπιστίας.

Συντονισμός

Κατά τα λοιπά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τους ευρωβουλευτές «να συντονίζονται» με τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική Βουλή, αλλά και να έχουν παρουσία σε εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε βουλευτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα