ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

16:20 5/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Αντιμέτωπος με το νόμο είναι από το πρωί της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης και ο πρώην αντιπρόεδρος της Ηλίας Βιολίδης.

Κατά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και του πρώην αντιπροέδρου Ηλία Βιολίδη η εισαγγελία Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης

σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία, η οποία έχει στα χέρια της το πόρισμα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών του ΣΔΟΕ, διαπίστωσε αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά την εποχή της διοίκησης Ζαγοράκη.

Μεταξύ άλλων στο πόρισμα αναφέρεται ότι πολλές από τις επιταγές που έδωσε ο πρώην αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης ως διευκόλυνση στην ΠΑΕ σφραγίστηκαν παρά το γεγονός ότι η εταιρεία επέστρεφε τα χρήματα.

Τα ερωτηματικά για τη διαχείριση επί εποχής Ζαγοράκη υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό ενώ οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Πλέον οι Ζαγοράκης και Βιολίδης καλούνται να λογοδοτήσουν.

Η διερεύνηση για τα οικονομικά πεπραγμένα των άλλοτε ισχυρών ανδρών της ΠΑΕ ξεκίνησε μετά από έλεγχο εταιρίας ορκωτών λογιστών. Με βάση την πορισματική έκθεση που συνέταξαν οι ορκωτοί λογιστές διενεργήθηκε νέος έλεγχος, αυτήν την φορά από το ΣΔΟΕ, τα συμπεράσματα του οποίου διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με βάση αυτά, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τόσο του Θ. Ζαγοράκη όσο και του Ηλ. Βιολίδη. Για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτουν αδιαφανείς διαδικασίες σχετικά με το καθεστώς οικονομικής διευκόλυνσης που είχε καθιερωθεί με τις επιταγές του Ηλ. Βιολίδη, με συνέπεια να επωφελείται ο επιχειρηματίας και να ζημιώνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Από τον έλεγχό μας διαπιστώσαμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταβίβαζε τις επιταγές του κ. Ηλία Βιολίδη σε διάφορους πιστωτές της και στη συνέχεια του επέστρεφε την χρηματική διευκόλυνση κυρίως με κατάθεση σε τραπεζικό του λογαριασμό. Για το χρονικό διάστημα της έναρξης των συναλλαγών (22/11/2007) έως και τον Μάιο του 2009 σε γενικές γραμμές και με αποκλίσεις ημερών, τηρούνται οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επιστροφή τής κάθε χρηματικής εγγύησης. Από τον Μάιο του 2009 και έπειτα δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την επιστροφή τής κάθε χρηματικής διευκόλυνσης και τα ποσά καταβάλλονται στον κ. Ηλία Βιολίδη προγενέστερα από τον χρόνο πληρωμής τους. Το συνολικό ποσό το οποίο ο κ. Ηλίας Βιολίδης είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επιστροφή σε τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά δεν έχει εξοφλήσει στους πιστωτές τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται σε 752.846,98 ευρώ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα.

Επίσης, το Μάρτιο του 2012, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της υπόλοιπο οφειλής του Ηλ. Βιολίδη 235.882,82 και 84.120 ευρώ. Το πρώτο ποσό αφορά συναλλαγέ

Keywords
Τυχαία Θέματα