Ποιές αλλαγές προωθούνται στο πολυνομοσχέδιο και το αεροπλάνο του… Αβραμόπουλου

Εκ μέρους της κυβέρνησης, το παρών έδωσαν οι Δημήτρης Σταμάτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιώργος Μαυραγάνης.

Σχεδόν από την αρχή της σύσκεψης «κόπηκε» η τροπολογία που είχε κατατεθεί και προέβλεπε ότι πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το κυβερνητικό αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιεί και ο υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η κοινοβουλευτική

ομάδα δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια διάταξη» φέρεται να είπε ο Νικ. Κακλαμάνης, αν και ήταν σχεδόν ειλημμένη η απόφαση απόσυρσης της προκλητικής τροπολογίας.

Την ίδια τύχη αναμένεται να έχει και η διάταξη που αφορούσε στο ακαταδίωκτο των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις α;πό βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαν με κομματικά στελέχη και βουλευτές, οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της Συγγρού εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, η κυβέρνηση ανέλαβε να εξετάσει μεθόδους άμβλυνσης των συνεπειών. Για τους δημοτικούς αστυνομικούς, μετά τις δημόσιες δηλώσεις των Νικ. Δένδια και Χαρ. Αθανασίου για απορρόφησή τους στην ΕΛΑΣ ή το υπουργείο Δικαιοσύνης (σωφρονιστικοί), ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοικτό να υπάρξει πρόβλεψη ότι όσοι κατέχουν μεταπτυχιακό θα παραμείνουν, σε άλλες κενές οργανικές θέσεις, στους Δήμους.

Οι σχολικοί φύλακες ζήτησαν αναγνώριση σχεδόν 5 ετών ασφάλισης για την περίοδο που εργάζονταν μέσω προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας και είχαν μόνον ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αίτημα που επιφυλάχθηκε να απαντήσει η κυβέρνηση.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για την κατάργηση ειδικοτήτων από τα Τεχνικά Λύκεια. Ο κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε ότι όλες οι ειδικότητες που καταργούνται από τα επαγγελματικά Λύκεια, θα μεταφερθούν στα δημόσια ΙΕΚ και ότι λειτουργούν 91 δημόσια ΙΕΚ σε όλη τη χώρα και θα ενισχυθούν ενώ για τους εκπαιδευτικούς, αποφασίστηκε ότι όσοι φεύγουν από τα τεχνικά Λυκεία λόγω κατάγησης ειδικοτήτων και ως εκ τούτου τίθενται σε διαθεσιμότητα, θα ενταχθούν σε δημόσια ΙΕΚ ή θα μοριοδοτούνται ως ωρομίσθιοι. Επιθετική κριτική για «προχειρότητα» δέχθηκε από την κ. Μπακογιάννη και ο κ. Γ. Μαυραγάνης, με αφορμή τον τραγέλαφο σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων.

Σκληρή γλώσσα, χωρίς πάντως να υπαινιχθούν ότι δεν θα στηρίξουν το νομοσχέδιο, χρησιμοποίησαν και άλλοι βουλευτές όπως η Φεβρωνία Πατριανάκου και Αλ. Δερμεντζόπουλος, με τον τελευταίο μάλιστα να κάνει λόγο για έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού, απουσία υπουργών από τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή (φωτογραφίζοντας τον κ. Κ. Αρβανιτόπουλο) αλλά και για τραγική διαχείριση στο ζήτημα της ΕΡΤ.

Κοινό αίτημα όλων, προς τους παριστάμενους Γραμματείς του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκο και της Κοιν. Ομάδας Θαν. Μπούρα ήταν να γίνει συχνότερη η συνεργασία της κοινοβουλευτικής ομάδας με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα