Απεργίες και τις Κυριακές
Οι εκπρόσωποι των τριτοβάθμιων οργανώσεων των μικρομεσαίων και των εμποροϋπαλλήλων, φέρνουν τη μάχη στη Βουλή και δήλωσαν ότι θα επιχειρήσουν να πείσουν τους βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), της ΓΣΕΒΕΕ ( Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων
Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο συζητείται από αύριο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προβλέπει ελεύθερη λειτουργία όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο και τις υπόλοιπες 45, δυνατότητα λειτουργίας μόνο για τα μικρά καταστήματα (μέχρι 250 τ.μ.) με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ή του δημάρχου για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Υπέρ της φιλοσοφίας της ρύθμισης έχουν ταχθεί πάντως το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.
Οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων αμφισβήτησαν τα πορίσματα μελέτης του ΟΟΣΑ που παρουσίασε το υπουργείο, σύμφωνα με τα οποία η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Όπως υποστήριξαν το αποτέλεσμα του μέτρου θα είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους των καταστημάτων και η μετατόπιση του τζίρου από άλλες ημέρες της εβδομάδας.
Ανέφεραν ακόμη ότι έχουν τη σύμφωνη γνώμη πολλών μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, των καταναλωτικών οργανώσεων και της Αρχιεπισκοπής. Θεωρούν ωστόσο ότι αν ψηφιστεί διάταξη θα υπάρξουν προσφυγές από πολυεθνικές αλυσίδες προκειμένου να επιτραπεί η λειτουργία όλες τις Κυριακές για όλα τα καταστήματα και όχι μόνο τα μικρά. Η πρόεδρος της ΟΙΥΕ κα Μ. Στεκουλέα κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών των επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς εξέφρασε εξάλλου τη λύπη του για την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ καθώς όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο κ. Βενιζέλος είχε διαβεβαιώσει σε συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ ότι «δεν υπάρχει θέμα Κυριακών».
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης επικαλέστηκε στοιχεία για αύξηση του κόστους λειτουργίας και μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων ενώ χαρακτήρισε τη ρύθμιση για τις Κυριακές ως τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε πυροτεχνήματα, προτάσεις που ακούστηκαν για στάση πληρωμών από τους μικρομεσαίους λέγοντας ότι, κάτι τέτοιο επισύρει ποινικές κυρώσεις αν γίνει και υπόδειξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά αποτελεί ήδη πραγματικότητα για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά. Πηγές του χώρου των μικρομεσαίων ανέφεραν ότι μια αλλαγή προς τη σωστή κατά την άποψή τους κατεύθυνση θα ήταν, αν παρέλθει άκαρπο το δίμηνο στο οποίο οι αντιπεριφερειάρχες θα πρέπει να αποφασίσουν πόσες Κυριακές θα λειτουργούν τα καταστήματα, τότε να μην τεκμαίρεται ότι θα επιτρέπεται η λειτουργία όλες τις Κυριακές αλλά μόνο τις επτά που θεσπίζονται για όλους.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σφοδρές αντιδράσεις για τις λίστες των εκπαιδευτικών
- Τον βρήκαν νεκρό έπειτα από τέσσερις μέρες
- Τα "μυστικά" για την έξοδο χιλιάδων ανδρών και γυναικών στην σύνταξη
- Φ. Σκορδά: Δείτε τη… χωρίς ίχνος μακιγιάζ μέσα στο σπίτι [εικόνες]
- Δέκα φωτογραφίες άστεγων που μας στοιχειώνουν…
- Το «βρώμικο» δίλημμα με τις 9.000 καθαρίστριες
- Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, τελικά, η συναυλία του Roger Waters στο ΟΑΚΑ
- Δύσκολες ώρες στις φυλακές για την 31χρονη βρεφοκτόνο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24
- Παράσταση διαμαρτυρίας από απλήρωτους πρώην εργαζόμενους στο ΑΠΘ
- Απεργίες και τις Κυριακές
- Δημοτικοί υπάλληλοι έφτασαν έξω από το Μαξίμου
- ΤΖΑΚ ΠΟΤ στο ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ και ΠΡΟΤΟ
- «Η Ελλάδα κερδισμένη της θερινής σεζόν»
- Μείωση εσόδων 8,5% από εισφορές στον ΟΑΕΕ
- Επιμένει στην καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου η ΔΗΜΑΡ
- Τελευταία Νέα Matrix24
- Απεργίες και τις Κυριακές
- Δημοτικοί υπάλληλοι έφτασαν έξω από το Μαξίμου
- Παράσταση διαμαρτυρίας από απλήρωτους πρώην εργαζόμενους στο ΑΠΘ
- Επιμένει στην καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου η ΔΗΜΑΡ
- ΤΖΑΚ ΠΟΤ στο ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ και ΠΡΟΤΟ
- Μείωση εσόδων 8,5% από εισφορές στον ΟΑΕΕ
- «Η Ελλάδα κερδισμένη της θερινής σεζόν»
- Μπακογιάννη προς Δημοτικούς Αστυνομικούς: «Ξέρω πόσο πολύ αξίζετε»
- Σάλλας: Ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των επισφαλειών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ναυπάκτου Ιερόθεος: Κατασκεύασμα της θεωρίας του υπερανθρώπου ο Ναζισμός [video]
- Ουρές ταλαιπωρίας σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ
- Προετοιμάζονται για απεργίες τις Κυριακές
- Bild: Η Γερμανία γνώριζε και συνεργαζόταν με την NSA για τις παρακολουθήσεις
- «Όχι» στη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας
- Άδεια δικηγόρου με πανελλαδικές εξετάσεις - Όλες οι αλλαγές που έρχονται για το επάγγελμα
- ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΟΙΥΕ συζητούν ακόμη και απεργία τις Κυριακές
- Δύσκολες ώρες στις φυλακές για την 31χρονη βρεφοκτόνο
- «Το γάλα» στη σκιά των Bράχων
- Bild: Η Γερμανία ήταν ενήμερη για τις παρακολουθήσεις της NSA



