ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΣΚΟΥΣΕ Ο ΜΕΡΝΤΟΚ

Για την προσπάθεια άμεσης παρέμβασης στην κυβερνητική πολιτική της Βρετανίας επί πρωθυπουργίας Τζον Μέιτζορ (1990 – 1997) κατηγόρησε σήμερα ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούμπερτ Μέρντοκ.

Πιο ειδικά ο Τζον Μέιτζορ, καταθέτοντας ενώπιον της επιτροπής για την διερεύνηση των σχέσεων ανάμεσα στον Τύπο και τις αρχές,  δήλωσε σήμερα ότι ο Ρούπερτ Μέρντοκ προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην κυβέρνησή του στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

«Ο Μέρντοκ δήλωσε ότι πραγματικά δεν του άρεσε η ευρωπαϊκή μας πολιτική…Επιθυμούσε να αλλάξω την ευρωπαϊκή μας πολιτική.

Αν δεν αλλάζαμε την ευρωπαϊκή μας πολιτική, οι εφημερίδες του δεν θα μπορούσαν και δεν θα υποστήριζαν τη συντηρητική μας κυβέρνηση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μέιτζορ, που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1990 έως το 1997, σημείωσε ότι ο Μέρντοκ τον είχε «προειδοποιήσει» ήδη από το 1997 ότι δεν θα μπορούσε πλέον να στηρίζει τους Συντηρητικούς αν δεν αλλάξουν πορεία.

Τον Μάιο του 1997 το Εργατικό Κόμμα υπό τον Τόνι Μπλερ κέρδισαν με μεγάλη διαφορά στις εκλογές.

Σημειώνεται ότι ο  ίδιος ο Μέρντοκ, 81 ετών, είχε δηλώσει στην ίδια επιτροπή τον Απρίλιο ότι «ουδέποτε έχει ζητήσει κάτι από κάποιον πρωθυπουργό».

Keywords
Τυχαία Θέματα