ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Μερικές ημέρες πριν την έναρξη της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων υπάρχουν δήμοι και περιφέρειες που δεν έχουν επεξεργαστεί καθόλου ή ελάχιστα τα δεδομένα της απογραφής. 

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στον αέρα βρίσκονται χιλιάδες  δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, καθώς αναμένεται να καθυστερήσει η καταβολή της δόσης σε ορισμένους δήμους και περιφέρειες, όπου οι αρμόδιοι δεν έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων.

Στους

υπόλοιπους δήμους η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά την Παρασκευή.

Ελάχιστα στοιχεία έχουν επεξεργαστεί οι Δήμοι Αγ. Νικολάου- Λασιθίου (0,42%) και Φλώρινας (4,24%), ενώ από 30 έως 40% της διαδικασίας έχουν ολοκληρώσει οι δήμοι Έδεσσας (30%), Βέροιας (33,63%), Λεβαδέων (36,%), Ρεθύμνης (37,75%) και Ιωαννιτών (38,5%).

Καμία πρόοδο δεν έχουν σημειώσει στην επεξεργασία των δεδομένων για τα Επιδόματα Νεφροπαθών, πέντε περιφέρειες. Πρόκειται για την Αργολίδα, τη Σάμο, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά και το Ρέθυμνο. Οκτώ περιφέρειες είναι κάτω από το 10% (Καρδίτσα, Αχαΐα, Λευκάδα, Φλώρινα, Κορινθία, Ηράκλειο, Χανιά και Τρίκαλα), ενώ η Περιφέρεια Λακωνίας βρίσκεται στο 20,49%.

Ωστόσο, κανονικά θα διεξαχθεί η διαδικασία σε δεκάδες δήμους και περιφέρειες. Αξίζει να αναφέρουμε πως, σε 19 περιφέρειες η επεξεργασία των στοιχείων έχει ολοκληρωθεί και σε ακόμη 12 ξεπερνάει το 90%, ενώ 20 είναι οι καλλικρατικοί δήμοι που βρίσκονται στο 100% και 17 ξεπερνούν το 90%.

Keywords
Τυχαία Θέματα