ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Για τριήμερη περιοδεία σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αμβούργο αναχωρεί αύριο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που η Κουμουνδούρου εμφανίζεται ικανοποιημένη από τη συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

Του

Γιώργου Μελιγγώνη

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει αύριο, στις 12.30 στο προεδρείο της ευρω-ομάδας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρόταση του προέδρου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ 4 ώρες αργότερα θα συναντηθεί μαζί του. Σουλτς και Τσίπρας θα κάνουν και δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους και θα έχει ενδιαφέρον αν ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, που έχει ταχθεί υπέρ της τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας, θα επιλέξει δημοσίως να στείλει μήνυμα στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο και θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με τους συμπροέδρους του Die Linke, Gregor Gysi, Wolfgang Gehrcke και Diether Dehm.

Το Σάββατο, ως προσκεκλημένος στο Συνέδριο του Ιδρύματος Zeit – Stiftung της εφημερίδας Die Zeit, θα μιλήσει στην ενότητα “The Future of Greece – The Future of Europe” («Το μέλλον της Ελλάδας-Το μέλλον της Ευρώπης»). Η ομιλία με τίτλο “Could Euro(pe) survive without Greece?” («Θα μπορούσε το (η) Ευρώ(πη) να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα;») θα πραγματοποιηθεί στις 12:30, ενώ τις εργασίες θα ανοίξει με ομιλία του ο Γάλλος διανοούμενος κ. Stephen Hessel.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο Αμβούργο και θα μιλήσει στο πλαίσιο της καμπάνιας του Die Linke για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου υπό τον τίτλο: “Umfairteilen”.

Ικανοποίηση για την απεργία

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το «παρών» που έδωσαν στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων οι πολίτες.

«Από την «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», στα «κοινωνικά δίκαια» και «ισοδύναμα» μέτρα και τώρα στην πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, η θεατρική ομάδα της συγκυβέρνησης ολοκληρώνει το γύρο των παραστάσεών της σε Ελλάδα και Βρυξέλλες», σημειώνει το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας: «Τα νέα μέτρα έρχονται να ολοκληρώσουν το κατεδαφιστικό έργο των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Παπανδρέου, να αυξήσουν την ύφεση και την ανεργία, να πολλαπλασιάσουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η επιμήκυνση του μνημονιακού προγράμματος που παρουσιάζεται ως θείο δώρο δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιμήκυνση της λιτότητας και νέα μνημόνια, σε μια οικονομία απονεκρωμένη από τις επιπτώσεις του μνημονίου».

«Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων, όπως έδειξαν και οι σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσουν την απάντηση στα κοινά σχέδια τρόικας και κυβέρνησης. Το στρατηγικό σχέδιο της Αριστεράς για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα