ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΒS

Κόκκινη κάρτα έβγαλαν χθες οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στα αυτοκίνητα που δεν έχουν σύστημα αντιεμπλοκής στα φρένα (ΑΒS) .

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου από την 1η Ιανουαρίου 2014 απαγορεύεται η κυκλοφορία, η ταξινόμηση και η μεταβίβαση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (λεωφορείων, φορτηγών κ.λπ.) που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν δεν έχουν σύστημα ΑΒS.

Το Δʼ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή

της Πανελλαδικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, καθώς και εισαγωγέων και εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων. Με αυτήν ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Μεταφορών με την οποία απαγορεύθηκε η ταξινόμηση, μεταβίβαση και κυκλοφορία των εισαγομένων μεταχειρισμένων μετά τις 11.9.2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οχημάτων ορισμένων κατηγοριών , όπως είναι λεωφορείων, φορτηγών και ρυμουλκούμενων οχημάτων τα οποία δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής στα φρένα (ABS).

Σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση από 31 Δεκεμβρίου 2013 και μετά απαγορεύεται η κυκλοφορία, η ταξινόμηση και η μεταβίβαση των οχημάτων αυτών εφόσον δεν έχουν σύστημα ABS. Όμως τα οχήματα αυτά μπορεί να κυκλοφορούν στον ελλαδικό χώρο, να ταξινομούνται και να μεταβιβάζονται εφόσον τοποθετηθεί σε αυτά σύστημα ABS και υπάρχει σχετική βεβαίωση του ΚΤΕΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα