ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ

21:20 8/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Κάνοντας μια γενική επισκόπηση ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος προειδοποίησε ότι «η νεοκομμουνιστική προσέγγιση δεν θα είναι βιώσιμη για την χώρα» και τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και στον χώρο της Υγείας.

 Τόνισε ότι πρέπει να περιοριστεί περεταίρω η φαρμακευτική δαπάνη, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δίνουμε φάρμακα στον κόσμο, όπως σπεύδουν να μας κατηγορήσουν κάποιοι».

Εξήγησε ότι η φαρμακευτική δαπάνη πρέπει να διαμορφωθεί κατά 2,87 δισ. ευρώ, δηλαδή να περιοριστεί κατά ένα δισ. ευρώ,

ενώ υπενθύμισε ότι το 2009 είχε αγγίξει τα 5,9 δισ.. Πρόκρινε δε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την αγορά γενόσημων φαρμάκων.

Επεσήμανε δε ότι ο κ. Λυκουρέντζος παρέλαβε το Υπουργείο και το ΕΣΥ «στην δυσμενέστερη καμπή της ιστορίας τους και της Ελλάδας». Μίλησε για την ανάγκη αναμόρφωσης του ΕΟΠΠΥ και ταυτόχρονα εξέφρασε την πρόθεση για εξόφληση των οφειλών σε γιατρούς και προμηθευτές. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ο εξορθολογισμός και η οργάνωση των νοσοκομείων.

Συμπύκνωσε το πρόγραμμά του για την υγεία σε μια προοδευτική μεταρρύθμιση, που θα διακατέχεται από όραμα, σύνθεση, σωφροσύνη και πολιτική σταθερότητα, ενώ έδωσε τα διαπιστευτήρια του στο εργατικό δυναμικό του συστήματος Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα