ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

20:00 8/7/2012 - Πηγή: Matrix24

«Μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, ο λαός έκανε ένα βήμα πίσω» είπε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα, που επέμεινε στην κατάργηση του Μνημονίου, την μη αναγνώριση του χρέους και την αποδέσμευση από αυτές τις πολιτικές.

Όπως διευκρίνισε, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, «αυτά πρέπει να είναι τα αιτήματα του λαού, για να αναπτύξει ένα επιθετικό κίνημα και να μην είναι με την πλάτη στον τοίχο».

Τόνισε δε ότι «η κρίση γέννησε το Μνημόνιο» και εξήγησε ότι ανεξάρτητα από τα μνημόνια σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν εφαρμοστεί μέτρα λιτότητας. Σε αυτό το σημείο, υπογράμμισε ότι το Μνημόνιο είναι μια συγκροτημένη πρακτική απαξίωσης της εργατικής δύναμης.

Κατηγόρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι παραπλάνησαν τον λαό με την επαναδιαπραγμάτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποχώρησε και δεν συνέχισε στην «κατάργηση του Μνημονίου εδώ και τώρα». Χαρακτήρισε «αληλλοτροφοδοτούμενο δίπολο» την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που «δεν απεγκλωβίζει τον λαό».

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, κάλεσε την κυβέρνηση να ερευνήσει τα «οφέλη», που είχαν άλλες χώρες, που προχώρησαν σε τέτοιες πολιτικές και χαρακτηριστικά είπε: «Δεν αποτελούν καινοτόμες επιλογές» και μίλησε για τα παραδείγματα του ΟΤΕ, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της Cosco, που ναι μεν δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, λιγότερες από τις προβλεπόμενες, αλλά οι συνθήκες εργασίες δεν είναι συμβατές με την ελληνική νομοθεσία.

Μιλώντας για την Ε.Ε., είπε ότι η θέση για περισσότερη Ευρώπη «εγκυμονεί προβλήματα», καθώς «η Μέρκελ δεν έχει υποχωρήσει από αυτά που ζητάει», τόνισε η κα Παπαρήγα. «Η περισσότερη Ευρώπη σημαίνει ότι το διευθυντήριο των Βρυξελλών θα ρυθμίζει την κατάρτιση των εθνικών προϋπολογισμών, παρότι έχουν συμφωνήσει στο ευρωομόλογο», εξήγησε.

Κλείνοντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στην Χρυσή Αυγή και είπε ότι: «Το ΚΚΕ δεν την χαιρετίζει» και συμπλήρωσε πως «τώρα η Χρυσή Αυγή γυμνάζεται με τα σώματα των μεταναστών, αλλά αργότερα θα γυμνάζεται με τα σώματα των εργατών», στο πλαίσιο της τρομοκράτησης της εργατικής τάξης και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα