Πέρασε το τεστ του ντιμπέιτ ο Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Αν το ντιμπέιτ είχε τηλεθέαση, θα αρχίσουμε να πετάμε στις δημοσκοπήσεις», σχολίαζε αργά χθες τη νύχτα κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην επίδοση του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεμαχία με τον Μάρτιν Σουλτς, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γκι Φέρχοφσταντ και την Σκα Κέλερ.

Απ' όλες τις πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν ότι ο πρόεδρος του κόμματος

όχι απλώς πέρασε τη βάση στη δοκιμασία του ντιμπέιτ, αλλά κατέγραψε και εξαιρετικά καλή επίδοση.

Μάλιστα, αργά χθες τη νύχτα, μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας, το κλίμα στην Κουμουνδούρου ήταν πανηγυρικό και τα πρώτα στοιχεία για το ντιμπέιτ επιβεβαίωσαν το θετικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό καθώς ακόμη και διαδικτυακές έρευνες, αλλά και τα στοιχεία του twitter, έστειλαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα, σε πανευρωπαϊκή διαδικτυακή έρευνα μεταξύ των τηλεθεατών της τηλεμαχίας, ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε πρώτος σε θετικές γνώμες, με 86%. Δεύτερος σε θετικές γνώμες με 63% ήταν ο Μαρτιν. Σουλτς και τρίτος με 61% ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Επίσης, πρωτιά Τσίπρα έδειξαν και τα στοιχεία του twitter, αφού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν (δηλαδή έκαναν mention) 18.470 χρήστες, στον Μαρτιν Σουλτς 16.617, στον Γκι Φέρχοφσταντ 14.105, στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ 13.988 και στην Σκα Κέλερ 10.518.

Keywords
Τυχαία Θέματα