ΠΕΝΤΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Παρά την ήττα με 1-0 χθες βράδυ στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 από την Ισπανία, οι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές έδειξαν ότι το μέλλον είναι δικό τους. Το matrix24.gr εστιάζει στους πέντε πιο φερέλπιδες παίκτες της ομάδας, οι οποίοι μπορούν να στελεχώσουν σύντομα την Εθνική ανδρών.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της Εσθονίας τελείωσε με την Εθνική να φτάνει μία ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου αλλά να γνωρίζει την ήττα με 1-0 από την Ισπανία. Όπως και να εχει πάντως, η αποστολή των παικτών του Κώστα Τσάνα στέφθηκε από επιτυχία. Το matrix24.gr εντοπίζει τους πέντε παίκτες

που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να χτυπήσουν σύντομα την πόρτα της Εθνικής Ανδρών και γιατί όχι να φτάσουν μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.

Στέφανος Καπίνο: Είναι ο μοναδικός παίκτης της Εθνικής Νέων που έχει κληθεί και έχει παίξει στην Εθνική Ανδρών. Αγωνίζεται στην νευραλγική θέση του τερματοφύλακα στην οποία μετά την απόσυρση του Αντώνη Νικοπολίδη, το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσκολεύεται να βρει πολλές καλές επιλογές. Το μέλλον του ανήκει είτε μείνει στον Παναθηναϊκό, είτε πωληθεί σε σύλλογο του εξωτερικού.

Κώστας Σταφυλίδης: Αριστερά μπακ ποιότητας το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διαθέτει αρκετά. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να βρει δύο επιλογές για τη θέση ο Φερνάντο Σάντος, χρειάστηκε να πάρει το ελληνικό διαβατήριο ο Χοσέ Χολέμπας. Ο άσος του ΠΑΟΚ, ο οποίος μπήκε από πέρυσι στα βαθιά, έχει πλούσιο ρεπερτόριο και το ταλέντο του έχει τσεκαριστεί από κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Σίγουρα θα απασχολήσει την Ανδρών.

Γιάννης Γιαννιώτας: Τα χαρακτηριστικά του σπάνια τα συναντά κανείς σε Έλληνες επιθετικούς. Συνδυάζει την ταχύτητα με τις επελάσεις και την καλή ντρίπλα ενώ δεν διστάζει να επιτίθεται κατά πρόσωπα στα αντίπαλα μπακ. Μπουκαδόρος κατά το κοινώς λεγόμενο. Με συμμετοχές στην ανδρική ομάδα του Άρη και με μπόλικο αγωνιστικό θράσος, ίσως χτυπήσει σύντομα την πόρτα της μεγάλης Εθνικής.

Χάρης Μαυρίας: Χάρη στην τόλμη του Ζεσουάλντο Φερέιρα, ο 18χρονος πλάγιος πήρε πέρυσι πολλές ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή. Ο Σάντος θα τον τσεκάρει.

Γιώργος Κατίδης: Ο κάπτεν της Εθνικής Νέων έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν μοντέρνο επιθετικό χαφ. Τα προσόντα δεν του λείπουν. Διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά, καλή πάσα, αίσθηση του γκολ παρά το γεγονός ότι δεν είναι ο κλασικός επιθετικός, πάθος και αυταπάρνηση. Αν βελτιώσει και πτυχές του χαρακτήρα του, θα κάνει θαύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα