ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των συμβασιούχων αορίστου χρόνου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα συνολικά έτη που έχουν απασχοληθεί στο δημόσιο.

Με έγγραφό της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής του ν.4024/2011 εντάσσονται όλοι οι τακτικοί, δόκιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, των Ν.Π.Δ.Δ. Η επίμαχη

ερμηνεία εκτιμάται ότι αφορά στους 35.000 εργαζόμενους στο δημόσιο και στη τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρακτικά από την απάντηση του υπουργείο προκύπτει ότι για την τοποθέτηση των υπαλλήλων στα μισθολογικά και βαθμολογικά κλιμάκια θα υπολογίζονται και τα έτη προϋπηρεσίας που είχαν ως εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Κατά συνέπεια θα κερδίζουν τόσο σε μισθολογικό, όσο και σε βαθμολογικό κλιμάκιο. Με δεδομένο ότι η ημερομηνία ισχύος του νέου βαθμολογίου –μισθολογίου είναι η 31η Οκτωβρίου 2011 οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να καλύψουν τις διαφορές που προκύπτουν.

Ειδικότερα στην απάντηση επισημαίνεται ότι: «από τη γραμματική διατύπωση των διατάξεων του αρ.28 του ν.4024/2011, συνάγεται ότι, για τη βαθμολογική κατάταξη των τακτικών υπαλλήλων θα ληφθεί υπόψη κάθε αναγνωρισμένη, για μισθολογική κατάταξη κι εξέλιξη αυτών, προϋπηρεσία, ακόμα και στην περίπτωση που η εν λόγω προϋπηρεσία δεν είχε αναγνωρισθεί βαθμολογικά. Συνεπώς, εφόσον οι ΣΣΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ έχουν αναγνωρίσει για μισθολογική εξέλιξη το σύνολο της υπηρεσίας μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου – εν προκειμένω, έχουν ληφθεί υπόψη στη μισθολογική αναγνώριση πλασματικά έτη και ο κανονισμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του ΙΚΑ – η κατάταξη όλων των υπαλλήλων στους νέους βαθμούς διενεργείται σύμφωνα με το συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και το χρόνο προϋπηρεσίας στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα που έχει αναγνωριστεί για τη βαθμολογική ή τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη του υπαλλήλου κατά την 1η-11-2011».

Keywords
Αναζητήσεις
ποια προυπηρεσια αναγνωριζεται στο δημοσιο, προϋπηρεσια στο δημοσιο
Τυχαία Θέματα