ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά το μενού σε μυστικό δείπνο

Χωρίς πολλά πιάτα, μια και παρατέθηκε μπουφές, αλλά με πλούσιο …πολιτικό μενού, ήταν το δείπνο που παρέθεσε σε 60 περίπου άτομα το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο ʽΗλέκτραʼ της Πλάκας ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο τελευταίος παρουσίασε μία ολόκληρη πλατφόρμα 14 σημείων, αγγίζοντας θέματα από την παγκοσμιοποίηση και την επίδραση των γεωπολιτικών αλλαγών της ευρύτερης περιοχής στην χώρα μας, ως τα χαρακτηριστικά της κρίσης, τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη και το κατά πόσον βοηθούν στην κατεύθυνση εξόδου της Ελλάδας

από την κρίση, το μνημόνιο, τον εκφασισμό της κοινωνίας, τον εκλογικό νόμο και την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς στην χώρα. Δήλωσε για άλλη μια φορά την στήριξή του στην κυβέρνηση Σαμαρά, με ορίζοντα τετραετίας και στόχο να …πετύχει.

Κοινό τόπο σχεδόν αποτέλεσε η παραδοχή της ανάγκης το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, παραμένοντας ʽανοιχτόʼ σε συνεργασίες με κινήσεις και ρεύματα της κεντροαριστεράς, με τον πρόεδρο να δίνει τα εχέγγυα για ύπαρξη ισχυρών οργάνων στο μέλλον και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για έκφραση της νέας γενιάς στελεχών του. Σε αυτή πάντως, δεν συμπεριλήφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική του οποίου ακούστηκαν τα ʽχίλια μύριαʼ, ούτε όμως και η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αφήνει σαφείς αιχμές για την πορεία που ακολουθεί και την …ηλικία του. Ειδικότερα, σχολίασε με νόημα πως «όταν ο Γιούνκερ στα 59 του έχει συμπληρώσει 18 χρόνια ως πρωθυπουργός και φεύγει από το Γιούρογκρουπ και ο Ομπάμα θα ολοκληρώσει τη δεύτερη θητεία του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ στα 57 του, δεν μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι θα ξεκινήσουν καινούρια καριέρα στα 58 τους»…

Κατά τα λοιπά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη αλλαγής εκλογικού νόμου, προβλέποντας κυβερνήσεις συνεργασίας για πολλά χρόνια ακόμα, ενώ τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας συνεργασίας των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος. Αναφερόμενος ειδικά στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε κατά πληροφορίες ότι είναι ʽθύμα της κρίσηςʼ, αλλά παράλληλα ʽεγγυητής και καθοριστικός παράγοντας στην πορεία σταθεροποίησης της χώρας. Στο τραπέζι έπεσαν και οι βασικές ιδέες των κειμένων που θα κληθούν να υιοθετηθούν από το Συνέδριο και θα συζητηθούν εκτενώς σήμερα το μεσημέρι στην συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δείπνο έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων οι τέσσερις υπουργοί που προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ευάγγελος Λιβιεράτος, Δημήτρης Κούρκουλας και Δημήτρης Ελευσινιώτης, καθώς και πλήθος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Την οργάνωση είχε αναλάβει η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του προέδρου του κόμματος, Χριστίνα Μανωλοπούλου, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Φώφη Γεννηματά. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία εκεί του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, των πρώην υπουργών Γιώργου Ζανιά και Παντελή Τζωρτζάκη, αλλά και συνδικαλιστών όπως ο Γιάννης Παναγόπουλος, ο Δημήτρης Ασημακόπουλος και ο Κώστας Ρεσβάνης. Μεταξύ των στελεχών του κόμματος που βρέθηκαν εκεί, ήταν ακόμα οι : Δημήτρης Καρύδης, Νίκος Ανδρουλάκης, Πάνος Μπεγλίτης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Αθηνά Δρέττα, Γιάννης Δατσέρης, Στέλιος Αγγελούδης, Νάντια Γιαννακοπούλου και πολλοί άλλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα