Παράθυρο Στουρνάρα για μειώσεις φόρων

Από το Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά τον ανασχηματισμό και διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να προσφέρει επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα αν χρειαστεί: «Η αλλαγή στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν σημαίνει

και αλλαγή πολιτικής», σημείωσε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Ελλάδας και υποστήριξε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα όλα τα προαπαιτούμενα για την λήψη των πακέτων διάσωσης. «Είμαστε πρόθυμοι να σκεφτούμε επιπρόσθετα μέτρα αν οι όροι έχουν εκπληρωθεί» απάντησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει και τρίτο πακέτο διάσωσης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε από την πλευρά του πως η Ελλάδα συνεχίζει να έχει χρηματοδοτικό κενό, αλλά ότι είναι αισιόδοξος πως το κενό θα καλυφθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια. Έκανε λόγο για την ανάγκη διορθωτικών κινήσεων στην πολιτική που ακολουθείται και προειδοποίησε πως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας που ταλαιπωρεί πολλές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

«Υπήρξαν πολλά θετικά βήματα που έλαβε η ΕΚΤ τις τελευταίες ημέρες, τα οποία δίνουν στήριξη στις τράπεζες και στις εταιρείες» επισήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Το «ραντεβού» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγινε υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έχει τίτλο «The sound of Greece» (Ο ήχος της Ελλάδας) και πραγματοποιείται με στόχο να αναδειχθεί μια άλλη εικόνα της χώρας μας στην Γερμανία.

Το μουσικό ταξίδι «ντύνουν» με τις μελωδίες τους η Ελένη Καραΐνδρου, η Σαβίνα Γιαννάτου και η λύρα του δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα