«Ο Σαμαράς έχει υπογράψει για τη λήψη νέων μέτρων»

Υπενθυμίζεται ότι, η έκθεση του ΔΝΤ προβλέπει δημοσιονομικό κενό 7,7 δισ. και χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. έως το 2017 και εκτιμά ότι είναι σχεδόν απίθανο να αποφευχθούν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!

Μεταξύ άλλων απαιτεί νέες περικοπές στις συντάξεις, απορρίπτει τις κυβερνητικές προβλέψεις για το χρέος, ενώ ζητεί το άμεσο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης

και κατάργηση των εξαιρέσεων από τον ΦΠΑ.

Επίσης προτείνει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των μισθολογικών τριετιών, την καθιέρωση της εργοδοτικής ανταπεργίας και την αυστηροποίηση του πλαισίου απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Η σημερινή αποκάλυψη της "Αυγής", για την ύπαρξη επιστολής προς τους δανειστές, με την υπογραφή του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων μέτρων, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: Ο κ. Σαμαράς αντί να "σκίζει" τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι λέει η κυβέρνηση

Για συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού που «αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ», κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. «Και για να τελειώνουμε: Η πρωτότυπη επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία "15 Απριλίου 2014". Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επίσης, αφού μίλησε για γκάφα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ερώτημά του για τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε χτες η επιστολή στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, παρέπεμψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας.

Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Αν η κ. Βούλτεψη δεν γνωρίζει τι επιστολές στέλνει ο πρωθυπουργός, και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να τις σχολιάσει, ευχαρίστως την ενημερώνουμε, περιμένοντας αυτή τη φορά να απαντήσει» ανταπαντά η αξιωματική αντιπολίτευση που παραθέτει το σχετικό link.

Keywords
Τυχαία Θέματα