Στα άκρα η σύγκρουση: Με παραιτήσεις προειδοποιούν οι δήμαρχοι της χώρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας θα προτείνει στην αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, να κλείσουν όλοι οι Δήμοι, τη Δευτέρα και την Τρίτη και να παραιτηθούν και οι 325 δήμαρχοι αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων.

Την απόφαση αυτή έλαβε, κατά πλειοψηφία σε έκτακτη συνεδρίαση της, η οποία έγινε σε κλίμα οργής και με την παρουσία δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων

σε Δήμους που έκαναν μαζική παρέμβαση και εκπρόσωπός τους πήρε το λόγο και ζήτησε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αγώνες τους.

Η ομαδική παραίτηση

Εξάλλου αύριο το πρωί ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αναμένεται να αποστείλουν τις παραιτήσεις τους στον υπουργό Εσωτερικών και το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Η απόφαση για την ομαδική παραίτηση ελήφθη κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Οι 15 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους υπέγραψαν και υπέβαλαν στον δήμαρχο, Γιώργο Κάτσινο, τις παραιτήσεις τους, ενώ ο ίδιος συνέταξε τη δική του.

Οι δύο σύμβουλοι, που δεν ακολούθησαν την απόφαση των συναδέρφων τους, διατύπωσαν την άποψη ότι «το δημοτικό συμβούλιο έχει εκλεγεί για να αγωνιστεί και όχι να παραιτηθεί». Πρόκειται για τους Θόδωρο Δήμα και Βασίλη Τσιώλη. Ο τελευταίος διετέλεσε στο παρελθόν και αντιδήμαρχος.

Κλείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, πλην των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.

Ζητεί την άμεση σύγκληση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη λήψη αποφάσεων για διατήρηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και τη διασφάλιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων καθηκόντων τους.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για επικοινωνία με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων του δημοκρατικού φάσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα