Παπαρήγα: Μέτρα πολιτικής βαρβαρότητας

Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση θα βρει προσχήματα για να χτυπάει τους διαδηλωτές και αν δεν βρει θα τα δημιουργήσει.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την διάταξη που απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών, και αφορούσε τους υπαλλήλους της Βουλής, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για καπηλεία. Παράλληλα επέκρινε τον Γιάννη Στουρνάρα

γιατί έφερε αιφνιδιαστικά την τροπολογία, προκειμένου όπως είπε, να καπηλευτεί και να διαιρέσει τους εργαζόμενους σε ρετιρέ και υπόγεια.

«Χύθηκαν απόψε και ειλικρινή και κροκοδείλια δάκρυα. Περίσσεψε η αγανάκτηση που μεταφέρθηκε εδώ στη Βουλή», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

«Η βαρβαρότητα των μέτρων έχει καινούργια στοιχεία πιο έντονα. Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι πιο έντονη και ενιαία. Κανείς δεν θα μείνει απέξω από τις περικοπές», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο.

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε ότι όντως η κυβέρνηση με το μνημόνιο αφαιρεί παροχές και κατακτήσεις που είχε παραχωρήσει σε ορισμένα τμήματα εργαζομένων, ενώ έκανε λόγο για «συμμαχίες που σπάνε» αλλά και εργατική αριστοκρατία που αναζήτησε και βρήκε πολιτική στέγη σε διάφορα κόμματα και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγει την αντιπαράθεση του 89 μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως ποτέ δεν συμφωνήσαμε στο διαχωρισμό των εργαζομένων σε ρετιρέ και κατώτερα, γιατί αυτή η πολιτική απέβλεπε στη διαίρεση τους», σημείωσε.

Ακόμα, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι όταν μιλά για δύο άκρα, εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση η Χρυσή Αυγή με την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Επικριτική ήταν και για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει τον διαχωρισμό που κάνει με τα εργασιακά καθώς το πακέτο με τα μέτρα είναι ενιαίο.

«Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση έχει τη λογική να εξασφαλίσει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Κούρεμα σημαίνει νέα μνημόνια», σημείωσε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Με τα μέτρα αυτά δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά πέντε πίσω. Εμείς αποκλείουμε το μείγμα αυτό της πολιτικής βαρβαρότητας».

«Καλούμε τον ελληνικό λαό σε καμία περίπτωση να μην στηρίξει τα συμφέροντα μιας μερίδας ομίλων συμφερόντων που εναντιώνονται στα συμφέροντα μιας άλλης επίσης μερίδας συμφερόντων», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα