«Μόνο εσείς και η Μέρκελ πιστεύετε ότι βγαίνει το πρόγραμμα»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρχικά στις κατηγορίες Σαμαρά περί παλαιοκομματισμού, επικαλούμενος προσλήψεις Καλαματιανών στο υπουργείο Πολιτισμού, ενόσω ήταν πρωθυπουργός ο -μεσσήνιος- Αντώνης Σαμαράς. «Μας κατηγορήσατε για πλαιοκομματισμό εσείς που όταν ήσασταν υπουργός πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή όσοι είχαν προσληφθεί με stage

στο μουσείο Ακρόπολης ήταν από την Καλαμάτα», είπε χαρακτηριστικά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε νέα μέτρα, λέγοντας: «Τον Φλεβάρη θα αναγκαστείτε να πάρετε νέα μέτρα γιατί τα έσοδα θα έχουν εκτροχιαστεί», ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ότι εξυπηρέτησε φίλους του τραπεζίτες», ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, «κρύβατε επί 2,5 χρόνια τη λίστα Λαγκάρντ».

«Για να αντιμετωπίσετε τη φοροδιαφυγή, βάλτε τον Βαξεβάνη υπουργό Οικονομικών αυτόν που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ» συνέχισε, με σκωπτική διάθεση προς την κυβέρνηση, ενώ επισήμανε, απευθυνόμενος προς τον Αντώνη Σαμαρά: «Φέρνετε προς ψήφιση ένα το νομοσχέδιο γνωρίζοντας την αρνητική γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου και του Αρείου Πάγου. Το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και θα καταπέσει στα δικαστήρια».

«Κουκουλώνετε ευθύνες για το πώς φτάσαμε ως εδώ, είστε γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας και παίζετε τα ρέστα σας, αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές σας», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «το ίδιο το μεσοπρόθεσμο προεξοφλεί την αποτυχία του. Λέτε ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα αλλά δεν θα είναι. Θα προκαλέσουν ύφεση πολύ μεγαλύτερη από όσο υπολογίζεται, θα πάει κοντά στο 7% και μετά η περίφημη ρήτρα ισοδυνάμων θα μετατραπεί σε ρήτρα κατά των αδυνάμων».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά για απουσία από τη Βουλή, αφού, σκωπτικά, τον «καλωσόρισε» στην αίθουσα της Ολομέλειας, λέγοντας: «Κάναμε μαύρα μάτια να σας δούμε, τέσσερις μήνες κάνατε να εμφανιστείτε στη Βουλή». «Να μην κάνουμε να σας ξαναδούμε όταν θα φέρετε τα νέα μέτρα γιατί μέχρι το Φλεβάρη θα αναγκαστείτε να φέρετε νέα μέτρα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα