ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ IIF

Οι στόχοι τους προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας θα πρέπει να χαλαρώσουν υπό το πρίσμα της οξείας οικονομικής κρίσης στη χώρα και ίσως να χρειαστεί πρόσθετη οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό, ανέφερε το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής Βοήθειας.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, το IIF με επιστολή του προς τους ηγέτες της G20 κάλεσε την Ε.Ε. να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τη μετατροπή της ευρωπαϊκής κρίσης σε

παγκόσμια οικονομική κρίση.

Μάλιστα το IIF τάχθηκε υπέρ της άμεσης ανακεφαλοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, όπως τάχθηκε υπέρ των πιο αργών ρυθμών στη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και στη προώθηση των σχεδίων για μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.

«Είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπίσουμε δραστικά την κρίση» τονίζεται στην επιστολή και συνεχίζει:

«Στην παρούσα συγκυρία ο παγκόσμιος συντονισμός- πέρα από την Ευρώπη- είναι υψίστης σημασίας».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «σε ένα περιβάλλον μεγάλης οικονομικής συρρίκνωσης ο βραχυπρόθεσμος ρυθμός προσαρμογής του προϋπολογισμού χρειάζεται διαρκή επανεξέταση και πιθανή χαλάρωση» υπογραμμίζοντας πως «αυτό μπορεί να ισχύει και πέρα από την Ελλάδα» επιτρέποντας έτσι καλύτερες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης τόσο στην Ευρώπη όσο και πέρα από αυτή.

Στην ανάλυση που κάνει το Dow Jones Newswires εκτιμά ότι η κίνηση αυτή του IIF ίσως είναι σχεδιασμένη για να ενθαρρύνει τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν για το κόμμα ή τα κόμματα εκείνα που υποστηρίζουν το μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα