Παναρίτη : Είναι ανίδεοι…

Πού στηρίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ανοιχτό; «Όταν έχουμε μία από τις 17 χώρες οι οποίες χρεοκοπούν και δεν υπάρχει δυνατότητα διάσωσης, το ένα είναι αυτό. Το δεύτερο, όταν η Ευρωζώνη μαζί με το ΔΝΤ –που είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτή την τραγική, την ανεπάγγελτη απόφαση του ΔΝΤ, θα πρέπει όλοι να παραιτηθούν μόνο με το γεγονός ότι αποδέχθηκαν να γίνει μία τέτοια απόφαση, να αγγίξουν τις καταθέσεις των απλών μικρομεσαίων ανθρώπων», λέει.

Καταγγέλλει δε την ‘ανατριχιαστικότατη’,

όπως την χαρακτηρίζει, αδιαφορία που υπήρχε, καθώς θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για την καλύτερη λύση που έπρεπε να δοθεί για την Κύπρο, τη στιγμή που ήταν μία λύση που «περιλάμβανε ποινή, περιλάμβανε θυμό», όπως σημειώνει.

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει το σκεπτικό των Ευρωπαίων, η ίδια μιλά για ‘λάθος κίνηση’. «Οι Ευρωπαίοι πίστεψαν ότι είναι μία πολύ μικρή χώρα, σκέφτηκαν ότι θα βγάλουν το …άχτι τους έδειξαν έναν τρόπο τιμωρίας σε μία πολύ μικρή χώρα», λέει, κάνοντας λόγο για ‘υπερβολικά μεγάλο λάθος’ και χαρακτηρίζοντάς τους ως ‘ανίδεους’ σε οποιαδήποτε οικονομική θεωρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα