Ο Κατίδης και οι άλλοι

Ο Γιώργος Κατίδης δεν είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει χαιρετήσει ναζιστικά. Πάολο Ντι Κάνιο και Ρόμπι φαν Πέρσι είναι δύο περιπτώσεις που είχαν προκαλέσει θόρυβο.

ΠΑΟΛΟ ΝΤΙ ΚΑΝΙΟ

O πιο γνωστός ποδοσφαιριστής με ακροδεξιές πεποιθήσεις, με εχθρούς και φίλους και αναμφισβήτητες ποδοσφαιρικές ικανότητες είναι ο Πάολο Ντι Κάνιο. Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής δεν έκρυβε τις πολιτικές πεποιθήσεις και πολλές φορές χαιρετούσε ναζιστικά όταν πανηγύριζε με αποτέλεσμα να προκαλεί αντιδράσεις. Δύο, όμως, είναι οι περιπτώσεις που έγραψαν ιστορία. Η μία σε ένα ντέρμπι με αντίπαλο

τη Ρόμα το 2005 όπου η ιταλική Λίγκα τον τιμώρησε με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής και πρόστιμο 10.000 ευρώ, ο Μπλάτερ τον απείλησε με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, αλλά τελικά πολλοί τον στήριξαν με σημαντικότερη στήριξη αυτή του Μπερλουσκόνι!

Στη δεύτερη περίπτωση, ο Πάολο Ντι Κάνιο πανηγύρισε ναζιστικά σε αγώνα κόντρα στη… σκληροπυρηνικά αριστερή Λιβόρνο. Ο Ιταλός επιθετικός τιμωρήθηκε από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με αποκλεισμό ενός αγώνα και πρόστιμο 7.000 ευρώ.

ΡΟΜΠΙ ΦΑΝ ΠΕΡΣΙ

Η περίπτωση του Ρόμπι φαν Πέρσι μοιάζει αρκετά με αυτή του Κατίδη, αφού ο Ολλανδός επιθετικός -ο οποίος τώρα αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- υποστήριξε πως ουδέποτε χαιρέτισε ναζιστικά. Συγκεκριμένα, ο φαν Πέρσι πανηγύρισε με μία ύποπτη χειρονομία στη μεγάλη νίκη της Άρσεναλ επί της Τσέλσι με 5-3, ωστόσο ισχυρίστηκε στο λογαριασμό του στο twitter πως η κίνησή του δεν σχετιζόταν καθόλου με την ακροδεξιά και απλά έδειξε τους φιλάθλους της Άρσεναλ. Μάλιστα, χαρακτήρισε προσβλητικό προς το πρόσωπό του το να κατηγορείται για κάτι τέτοιο, ενώ τόσο η ομάδα όσο και η αγγλική ομοσπονδία δεν τον κάλεσαν σε απολογία, αφού δέχτηκαν τον ισχυρισμό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα