ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Τουλάχιστον μισό εκατομμύρια άνθρωποι στο βορειοδυτικό Πακιστάν έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και των ανταρτών.

Ήδη, σύμφωνα με οργανώσεις αρωγής, περισσότεροι από 260.000 εκτοπισμένοι έχουν ήδη ζητήσει βοήθεια, ενώ διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των γυναικών και των παιδιών που εξακολουθούν να εγκαταλείπουν την περιοχή Χιμπέρ, μία από τις επτά περιοχές των φυλών που βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν και θεωρούνται προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο

ειδήσεων, επικαλούμενο δηλώσεις του υπεύθυνου του καταυλισμού που βρίσκεται στην Τζαλοζάι, κοντά στην Πεσαβάρ, περισσότερες από 500 οικογένειες φτάνουν καθημερινά στον καταυλισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια πηγή από τον Ιανουάριο, δηλαδή από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων,  έχουν καταγραφεί  56.842 οικογένειες, ή 264.253 ανθρώποι.

Από την πλευρά της η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children» εκτίμησε ότι «συνολικά 600.000 άνθρωποι θα εκτοπιστούν, ανάμεσά τους περισσότερα από 300.000 παιδιά, αν συνεχιστεί η στρατιωτική επιχείρηση».

Οι συγκρούσεις στην περιοχή Χιμπέρ, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο όταν ο στρατός επιτέθηκε σε θέσεις ανταρτών, διεξάγονται σε μια ευρεία περιοχή 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων δυτικά της Πεσαουάρ και μέχρι το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα