ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2012: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Μέχρι τις 18 Μαΐου θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών να περάσουν από τα λύκειά τους προκειμένου να παραλάβουν το password, που είναι απαραίτητο για την υποβολή του μηχανογραφικό.

Η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά και όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να παραλάβουν τον δικό τους κωδικό ασφαλείας.

Φέτος αλλάζει και το σύστημα που ίσχυε για τις ειδικές

περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι οι μετεγγραφές καταργήθηκαν και φέτος το υπουργείο Παιδείας έδωσε επιπλέον θέσεις, τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν όσοι ανήκουν στις κατηγορίες πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων παρακάτω ειδικές περιπτώσεις (με αδερφό που σπουδάζει σε άλλη πόλη ή ορφανοί ή με μέλος της οικογένειας που πάσχει από σοβαρή ασθένεια ή θύματα τρομοκρατίας ή πολύδυμα τέκνα). Επίσης υπάρχουν και οι ειδικές κατηγορίες μαθητών ή αποφοίτων εκκλησιαστικών λυκείων και Ελλήνων πολίτών  της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Στην ουσία δηλαδή, όσοι ανήκουν στις ειδικές περιπτώσεις, πρώτα θα κρίνονται για τις θέσεις της γενικής σειράς, όπως όλοι οι υποψήφιοι, και μετά θα κρίνονται και για τις επιπλέον θέσεις της ειδικής περίπτωσης για όλες τις σχολές που θα δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους.

Όσοι, λοιπόν εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες θα πρέπει μέχρι τις 18 Μαΐου, που λήγει η προθεσμία για την απόκτηση password, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει σε λειτουργία ειδικό τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης για την υπαγωγή των υποψηφίων σε μία ειδική περίπτωση και την επάρκεια ή μη των δικαιολογητικών τους, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι διευθυντές των Λυκείων.

Επίσης, για την τεχνική υποστήριξη των Λυκείων, όπως θέματα κωδικών ασφαλείας (password) διευθυντή ή υποψηφίου ή θέματα λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, αρμόδια είναι η Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Παιδείας, στα τηλέφωνα : 2103443056, 2103443063, 2103442067, 2103442076.

Το matrix24.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όλα τα όλες τις εγκυκλίους και τα έγγραφα του υπουργείου Παιδείας που αφορούν στη διαδικασία:

Εγκύκλιος Ειδικών Περιπτώσεων 2012 – Απόκτηση κωδικού ασφαλείας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Δελτίο Τύπου – Ειδικές Περιπτώσεις

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 – ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣH

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 –ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3 –ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΙΙ Α

Keywords
Τυχαία Θέματα