Ούτε με ΝΔ, ούτε με ΣΥΡΙΖΑ ο Λοβέρδος

Ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», πάντως κράτησε αποστάσεις και από τα περί «απρόκλητης πρόσκλησης σε αποστασία» του Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντας «υπερβολικές και καταχρηστικές» τις ιστορικές αναλύσεις που συσχετίζουν την παρούσα περίοδο με εκείνη της αποστασίας.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ.Λοβέρδος, ερωτηθείς για τυχόν

μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άνοιξε το θέμα χθες ο Φώτης Κουβέλης, απέφυγε να σχολιάσει την αποστροφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

«Ωστόσο, το ερώτημα αφορά και εμάς», είπε, δηλώνοντας πως δική του στρατηγική επιλογή είναι «ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο, ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ως σκοπό του, άλλωστε περιέγραψε την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Επεσήμανε πάντως ότι οι συζητήσεις μεταξύ του κόμματός του και της ΔΗΜΑΡ, αφορούν τη συνεργασία και σε επίπεδο εθνικών εκλογών.

Ερωτηθείς για τον προϋπολογισμό, η ψήφιση του οποίου συνιστά και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ.Λοβέρδος αποκρίθηκε ότι «η στήριξη της κυβέρνησης είναι καθήκον των κομμάτων που έχουν συναποφασίσει να κυβερνήσουν μαζί», αναφερόμενος και στο κοινό τους κείμενο στρατηγικής. «Σε ό,τι μας αφορά, καταστατικός λόγος της ύπαρξης μας, θεμελιώδης αιτία της δημιουργίας μας είναι να συμβάλουμε στη μάχη κατά της ανεργίας και της ύφεσης, η κυβέρνηση έχασε οριστικά αυτή τη μάχη. Για μας είναι αδιανόητη η συμμετοχή σε αυτήν η στήριξη της», είπε.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την τροπολογία για την παροχή της ιθαγένειας σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας που την έχασαν διωκόμενοι από τους Ναζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα