Ομοβροντία κατά Χατζηδάκη, Σκορδά για τους πλειστηριασμούς

13:33 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Εν αναμονή της ομιλίας των Κωστή Χατζηδάκη και Θανάση Σκορδά, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ευνοϊκή μεταχείριση των δανειοληπτών ενήμερων δανείων, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος, απευθύνθηκε στον K. Χατζηδάκη και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

«Τα μισόλογα κύριε υπουργέ πρέπει να σταματήσουν. Να ανοίξουμε τη συζήτηση και να ακουστούν εδώ μέσα οι απόψεις όλων»,

δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ. Να παγώσουν οι πλειστηριασμοί και πέραν του τέλους του 2013 και να δηλώσει η κυβέρνηση ότι δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ζητούν όλα τα κόμματα γιατί η κρίση είναι ακόμη εδώ.

Κατά τη συνεδρίαση, το πρωί στην Επιτροπή ο Κ. Χατζηδάκης κατέθεσε σειρά βελτιωτικών τροποποιήσεων, όπως η διάταξη με την οποία εισάγεται ο θεσμός της διαμεσολάβησης στις ρυθμίσεις δανείων. Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, η ρύθμιση «προχώρησε» έπειτα από συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και σύμφωνα με αυτή τα μέρη δύνανται να προσφύγουν στο θεσμό της διαμεσολάβησης και δεν υποχρεούται κάποιος να πληρώσει δικηγόρο. Είναι συνεπώς δυνητική και όχι υποχρεωτική η προσφυγή στο Διαμεσολαβητή.

Η εισαγωγή του θεσμού της διαμεσολάβησης είχε προταθεί από τον Αντ. Ρουπακιώτη αλλά επειδή η πρόταση προέβλεπε ότι θα είναι υποχρεωτική η παρουσία του δικηγόρου στις ρυθμίσεις δανείων και μάλιστα με παράβολο τουλάχιστον 200 ευρώ (50 ευρώ θα βάρυνε τον οφειλέτη και 150 ευρώ την τράπεζα), είχε βρεί αντίθετο το υπουργείο Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα