ΟΣΦΠ – ΠΑΟ, το πρώτο …αίμα

13:33 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν να προστατεύσουν ως κόρη οφθαλμού το πλεονέκτημα έδρας που απέκτησαν με κόπο μέσα στη σεζόν και για να τα καταφέρουν θα επιστρατεύσουν όλες τις αρετές του παιχνιδιού τους. Θα επιχειρήσουν, κατ΄επέκταση, να τρέξουν το γήπεδο, να σκοράρουν στο ανοιχτό γήπεδο, να βγάλουν όλους εκείνους τους αυτοματισμούς που τους κατέστησαν ασυναγώνιστους σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Σε τούτη την προσπάθεια θα βοηθήσει, όπως όλα δείχνουν, και ο Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ, παίκτης -καταλύτης για το παιχνίδι του Ολυμπιακού,

προπονήθηκε κανονικά την Πέμπτη δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρήσει. Λογικά ο Λο θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να επιβάλλει το δικό του πιο αργό τέμπο στο ματς. Με τον Ραμέλ Κάρι να αποδεικνύει ότι μπορεί να σηκώσει ένα σημαντικό βάρος των επιθετικών ενεργειών, ο Κυπελλούχος Ελλάδας κερδίζει σε ποιότητα στην περιφέρεια. Επίσης η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα χτίσει έτσι το παιχνίδι της ώστε να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψου που την χωρίζει από τον Ολυμπιακό μεταφέροντας πολλές φορές την μπάλα κοντά στο καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στη σειρά των τελικών χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Εχει νέα πρόσωπα στο ρόστερ του (εκτός από τον Κάρι υπάρχει και ο Αρ Τι Γκουίν) και τον τελευταίο μήνα εργάστηκε εντατικά με στόχο να κάνει το μπρέικ στη σειρά των τελικών.

Για το τέλος, ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Στις 9 από τις 12 τελικές σειρές Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, η ομάδα που πήρε το πρώτο ματς, κατέκτησε και το τρόπαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα