Όλα τα «αγκάθια» στην Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Με αυτή τη φράση, ο Φώτης Κουβέλης θα στείλει σήμερα μήνυμα στους διαφωνούντες, χαράζοντας εκ νέου διαχωριστική γραμμή με το ΠΑΣΟΚ και τους «58».

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν όλα τα θέματα-«αγκάθια» της Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη έχει μπει εκ νέου σε τροχιά εσωστρέφειας, εξαιτίας της επιλογής της μειοψηφίας να

στηρίζει ανοιχτά τους «58», παρά τις περί του αντιθέτου συνεδριακές αποφάσεις.

Μάλιστα, το τεταμένο κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση διεφάνη ήδη από προχθές, καθώς στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη της «προεδρικής φρουράς» ζήτησαν το λόγο από τον πρώην γραμματέα, Σπύρο Λυκούδη, για την απόφαση του τελευταίου να παραστεί στην ανοιχτή συγκέντρωση των «58» στο Περιστέρι. Ο ίδιος ο βουλευτής Επικρατείας ξεκαθάρισε στον πρόεδρο του κόμματος πως θα συνεχίσει να κινείται αυτόνομα, αφού επισήμανε σε έντονο ύφος πως «είναι 40 χρόνια στην Ανανεωτική Αριστερά και δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν πού πάει και ποιον ακούει».

Εξάλλου, σήμερα, τόσο ο κ. Λυκούδης όσο και άλλα στελέχη της «μεταρρυθμιστικής» μειοψηφίας του κόμματος θα εκδηλώσουν εκ νέου τη στήριξή τους στους «58» και θα αξιώσουν από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ να μην τους θέτει όρια πού πάνε και ποιους παρακολουθούν. Πάντως, συνομιλητές του Σπύρου Λυκούδη διαψεύδουν διαρρήδην τα σενάρια διάσπασης του κόμματος, καθώς ο πρώην γραμματέας διαμηνύει διαρκώς πως «είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και δεν αφήνει το κόμμα, στου οποίου την ανάπτυξη συνέβαλε σε χαλεπούς καιρούς».

Προσκλητήριο Κουβέλη

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη συγκρότηση του «τρίτου πόλου» χωρίς να συνδιαλεχθεί με το ΠΑΣΟΚ και τους «58». Μάλιστα, ο Φώτης Κουβέλης θα απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στην παρούσα πολιτική και τον λαϊκισμό να προσεγγίσουν τη ΔΗΜΑΡ. Επίσης, όπως θα προαναγγείλει ο Φώτης Κουβέλης, «η Εκτελεστική Επιτροπή τις αμέσως επόμενες μέρες θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα προβεί σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες στη βάση των αποφάσεων του συνεδρίου. Και αφού προχωρήσει τις εργασίες θα φέρει σε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ε το πλήρες πλαίσιο της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου, το πολιτικό πλαίσιο και το μοντέλο οργανωτικής λειτουργίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα