Νέες πιέσεις Τσίπρα σε «κορυφαίους»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Αν και αρκετοί «κορυφαίοι» έχουν αρνηθεί τις εκκλήσεις της ηγεσίας του κόμματος να αναλάβουν το βάρος της εκλογικής αναμέτρησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω από το σχέδιό του. Στην Κουμουνδούρου παραδέχονται πως τα.. προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολλά και, ως εκ τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας

προτίθεται να ρίξει πολλούς «κορυφαίους» στη μάχη των εκλογών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε χθες στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος τη σημασία που δίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποδίδοντας στην εν λόγω εκλογική αναμέτρηση «κορυφαίο πολιτικό χαρακτήρα και κρισιμότητα».

Έτσι, ο πρόεδρος του κόμματος κήρυξε «πανστρατιά» και έστειλε μήνυμα στους «κορυφαίους» πως, παρά τις αρχικές τους αρνήσεις, ο ίδιος δεν προτίθεται να «πάει πάσο» τόσο εύκολα. Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε χθες την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων του κόμματος και ζήτησε –σχεδόν αξίωσε- από όλους τους «κορυφαίους» να τεθούν στη διάθεση του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Όχι προσωπικοί σχεδιασμοί»

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, στην εισήγησή του, κάλεσε τα κορυφαία στελέχη «να αφήσουν κατά μέρος τους προσωπικούς σχεδιασμούς και να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη για τους δήμους και τις περιφέρειες», ενώ χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως «κορυφαία πολιτική μάχη». Μάλιστα, τόνισε πως τόσο οι Ευρωεκλογές όσο και οι αυτοδιοικητικές έχουν χαρακτήρα «δημοψηφίσματος κατά του Μνημονίου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα