Οικονομολόγους έκανε η κρίση τους Έλληνες

Όπως απεδείχθη, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε 11 κράτη με τη συμμετοχή 5.500 ανθρώπων, οι Έλληνες μικροεπενδυτές συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις ερωτήσεις που τους ετέθησαν.

Πιο ειδικά οι συμμετέχοντες στην έρευνα έπρεπε να απαντήσουν σε 13 ερωτήσεις που αφορούσαν το συνταξιοδοτικό, τα στεγαστικά δάνεια και υποθήκες, πιστωτικές κάρτες, αποταμιευτικούς λογαριασμούς και ζητήματα που αφορούν το χρηματιστήριο.

Η υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσαν οι Έλληνες,

υποστηρίζει το περιοδικό, δεν τους κάνει ειδικούς επί των οικονομικών θεμάτων αλλά δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι τα πήγαν καλύτερα από όλους τους άλλους Ευρωπαίους.

Συγκεκριμένα στην έρευνα της ING το 24% των Ελλήνων φάνηκε ότι έχει καλή ή εξαιρετική αντίληψη για τα προσωπικά οικονομικά ζητήματα.

Ακολουθούν οι  Βρετανοί με 22%, οι Ολλανδοί με 22%, οι Ούγγροι με 15% και ακολουθούν οι Τσέχοι με 14%, Ρουμάνοι με 12%, το ίδιο και οι Βούλγαροι, ενώ η Πολωνία συγκεντρώνει ένα 11%, η Σλοβακία 9% η Ισπανία 9% και η Τουρκία 7%.

Συνολικά οι Ευρωπαίοι στο ερωτηματολόγιο κατά μέσο όρο απάντησαν σωστά σε 6,2 ερωτήσεις όταν πριν δύο χρόνια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6,8.

Τι σημαίνουν όλα αυτά, διερωτάται το περιοδικό για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι η γνώση οικονομικών ζητημάτων είναι ένα θέμα που απασχολεί παγκοσμίως  και δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η μέθοδος εκείνη που θα επιτρέψει σε απλούς ανθρώπους να κατανοήσουν οικονομικά  ζητήματα που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν καλύτερα τις ζωές τους.

Με την έναρξη της κρίσης ακαδημαϊκοί και πολιτικοί ανά τον κόσμο διερευνούν αυτούς τους  τρόπους, όμως αρκετοί, αναφέρει το TIME, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά λέγοντας ότι είναι αδύνατο να συμβεί. Ωστόσο, καταλήγει το άρθρο πρέπει να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε να γίνουν τα μαθηματικά και τα χρήματα πιο ενδιαφέροντα για τα παιδιά έτσι ώστε όταν ενηλικιωθούν να μπορούν να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα