ΟΗΕ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΧΟΥΛΑ

16:00 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Η σφαγή την περασμένη εβδομάδα στη Χούλα ενδέχεται να εμπίπτει στα εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

Οι δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια μιας ειδικής συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρία, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του Κατάρ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτές οι πράξεις ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και άλλα διεθνή εγκλήματα

και μπορεί να είναι το σημάδι ενός μοντέλου συστηματικών ή γενικευμένων επιθέσεων εναντίον του άμαχου πληθυσμού, οι οποίες διαπράττονται ατιμώρητα», σημείωσε η Πιλάι σε μια ομιλία την οποία ανέγνωσε μια εκπρόσωπός της.\

Επίσης κάλεσε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να κάνει ότι απαραίτητο για να τερματιστεί η ατιμωρησία των υπαίτιων και να παράσχει ότι είναι αναγκαίο για την αποκατάσταση των θυμάτων.

Η σφαγή τουλάχιστον 108 ανθρώπων, ανάμεσά τους 49 παιδιά και 34 γυναίκες, την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο στη Χούλα έχουν προκαλέσει την έντονη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας.

Στο μεταξύ περισσότεροι από 13.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων στη Συρία από τα μέσα Μαρτίου 2011, οπότε ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εκτιμά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τα 13.410 θύματα η οργάνωση, που έχει την έδρα της στη Βρετανία, έχει καταμετρήσει 3.025 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, 770 λιποτάκτες και 9.435 άμαχους «περιλαμβανομένων των αμάχων που πήραν τα όπλα εναντίον του καθεστώτος».

Από τις 12 Απριλίου, οπότε τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία βάσει του σχεδίου του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν, περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα