Οι πιο τρομακτικές πίστες προσγείωσης στον κόσμο

19:19 7/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Δέστε την ζώνη ασφαλείας σας, ξεκινάμε!

1. Princess Juliana Airport (Saint Martin)

Ακριβώς δίπλα στην παραλία βρίσκεται ο διάδρομος προσγείωσης, ωστόσο ποτέ δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό ατύχημα. Στο ερώτημα «για ποιο λόγο οι Αρχές του St. Martin δεν μεταφέρουν κάπου αλλού το αεροδρόμιο» η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Είναι το ασφαλέστερο σημείο του νησιού για τις πτήσεις!».

 

 

 

 

 

2. Juancho Ε. Yrausquin Airport (Νησί Σάμπα, Καραϊβική)

Ψηλά βράχια

περιβάλλουν από την μία πλευρά τον διάδρομο προσγείωσης ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει μόνο ωκεανός!

3. Courchevel Airport (Γαλλία)

Αυτό το διάσημο αεροδρόμιο βρίσκεται έχει… πρωταγωνιστήσει στην ταινία του James Bond «Tommorow never dies», όπου ο Pierce Brosnan προσγείωσε το αεροπλάνο του με επιτυχία. Ο διάδρομος προσγείωσης είναι πολύ στενός και χρησιμοποιείται κυρίως από μικρά αεροπλάνα τσάρτερ ή ελικόπτερα.

 

 

4. Gustaf III Airport (Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική)

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξυπηρετεί μόνο μικρά αεροσκάφη, χωρητικότητας μέχρι 20 άτομα, αφού ο διάδρομος του είναι τόσο στενό που τα αεροπλάνα κινδυνεύουν να χτυπήσουν στα βουνά ή να καταλήξουν στον ωκεανό.

 

 

 

5. Barra International Airport (Μπάρα)

Ίσως να είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στον κόσμο που χρησιμοποιείται και ως παραλία αφού οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις των αεροπλάνων γίνονται σχεδόν μέσα στο νερό! Ένα ακόμα παράδοξο είναι όταν η παλίρροια πλημμυρίζει το διάδρομο προσγείωσης κατά τις βραδινές ώρες έρχονται αυτοκίνητα με αναμμένα φώτα για να βοηθήσουν τον πιλότο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Madeira Airport (Μαδέρα)

Το 1977 συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα το οποίος αναγκασε τις αρχές να μεγαλώσουν τον απίστευτα στενό αεροδιάδρομο, επεκτείνοντάς τον προς την παραλία και ο οποίος στηρίζεται σε τεράστιους πυλώνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Lukla Airport (Νεπάλ)

Μπρος γκρεμός καιπίσω ρέμα που λέμε ή για να είμαστε πιο ακριβείς, μπρος βουνά και πίσω γκρεμός! O διάδρομος βρίσκεται σε υψόμετρο 2.900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ορειβάτες που θέλουν να ανέβουνστο Έβερεστ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Giblartar Airport (Γιβλαρτάρ)

Αν και στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο δεν παύει να είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα! Ο διάδρομος προσγείωσης περνάει μέσα από τους δρόμους της πόλης, και πιο συγκεκριμένα η κεντρική οδός Winston Churchillκόβει στη μέση το διάδρομο του αεροδρομίου, οπότε η κυκλοφορία των οχημάτων σταματά κάθε φορά που προσγειώνεται ή απογειώνεται ένα αεροπλάνο.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα