Με ποιους κάνει παρέα ο Ζήγρας στη φυλακή

Και πώς … κολλάει ο Αφγανός που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Μιχ. Καντάρη (σ.σ. του πατέρα που λήστεψαν και σκότωσαν στην Πατησίων για μία κάμερα) στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες που μπήκε στην τελική της ευθεία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Όλα αυτά και πολλά άλλα αποτέλεσαν επιμέρους …σταθμούς της απολογίας του πρώτου κατηγορούμενου, ιδιοκτήτη της εταιρείας ΑRCON Αστέριου Οικονομίδη .

Συγκεκριμένα υπερασπιζόμενος εαυτόν ο συγκατηγορούμενος του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου

, θέλοντας να αποδείξει πως όταν είχε αναλάβει τις επισκευαστικές εργασίες στο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν γνώριζε παρά μόνο ότι ο Νίκος Ζήγρας λειτουργούσε για λογαριασμό πελάτη του εξωτερικού είπε: «Αν μιλούσα με τον κ. Τσοχατζόπουλο δεν θα ψάχναμε στην εταιρεία να μάθουμε πότε θα παραγγείλει τα είδη υγιεινής, ούτε αν το πλυντήριο θα έμπαινε στο μπάνιο ή το υπόγειο».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε επαφή ή γνωριμία με τη Βίκυ Σταμάτη και επικαλούμενος την πολυετή εμπειρία του, όπως είπε: «Δεν χτίζεται σπίτι χωρίς γυναίκα. Αν έρθουν δύο άντρες να αγοράσουν σπίτι, εμείς οι κατασκευαστές τους έχουμε… γραμμένους, ενώ όταν εμφανιστεί η γυναίκα λέμε να η πελάτισσα».

Ο κ. Οικονομίδης περιγράφοντας την αλματώδη ανάπτυξη που είχε εκείνη την εποχή η εταιρεία του είπε πως για πολλές ημέρες την εβδομάδα απουσίαζε στη Βουλγαρία, όπου είχε επενδύσει σε οικόπεδα με προδιαγραφές ανέγερσης ουρανοξύστη. «Δεν θέλω να φανώ αλαζονικός γιατί ο κάθε πελάτης είναι το ψωμάκι μου, αλλά τότε είμαστε ο Βωβός της Σόφιας. Αυτό κυνηγούσαμε».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον σκληρό και απότομο χαρακτήρα του Νίκου Ζήγρα ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι στη φυλακή ο μόνος του φίλος είναι ο Αφγανός που σκότωσε τον πατέρα με την κάμερα στην Πατησίων.

Θέλοντας δε, να δείξει στους δικαστές πως κάθε άλλο παρά επιστήθιος πολιτικός φίλος του Τσοχατζόπουλου ήταν, πρόσθεσε : «Στο πάρτι των Ολυμπιακών Αγώνων που οι αναθέσεις έργων σε φερέγγυες εταιρείες δίνονταν έτσι χωρίς τίποτα, εμείς δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ».

Και κατέληξε λέγοντας πως τότε γνώριζα πως αν δώσεις λεφτά σε Υπουργό πας φυλακή, ενώ τώρα έμαθα ότι πας φυλακή και αν κάνεις δουλειές με τον εξάδελφο ενός Υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα