Οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Περίπου 200 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, 70 υπάλληλοι των εφοριών διαδηλώνουν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, περίπου 25 υπάλληλοι βρίσκονται στο ΥΠΕΚΑ, ενώ 400 άτομα είναι συγκεντρωμένοι στη Φιλελλήνων στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Στις 12:00 απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ (δημοτικοί αστυνομικοί) συγκεντρώνονταν στα γραφεία της ομοσπονδία τους στην πλατεία Καραϊσκάκη και πρόκειται να κατευθυνθούν

προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κλειστή είναι η λεωφόρος Β. Σοφίας από το Χίλτον ως την Ακαδημίας, η Αγίου Κωνσταντίνου και η Αριστοτέλους.

Οι κινητοποιήσεις

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και τους κοινωνικούς εταίρους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που πραγματοποιούν, από την περασμένη Δευτέρα, επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Εξάλλου, αναταραχή επικρατεί και στον χώρο της υγείας, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

Το ερχόμενο Σάββατο στις 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για να αποφασίσει με βάση τις προτάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων και των Ομοσπονδιών, το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σήμερα διοργανώνεται συναυλία στις 19:30 στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα