Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Δεν κατάφεραν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας να κλείσουν την ΠΑΘΕ το μεσημέρι, και να υλοποιήσουν έτσι την απόφαση που λήφθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο της πανελλαδικής αγροτικής συγκέντρωσης για καθημερινό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού από 2 – 3 το μεσημέρι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν την έξοδο των περισσοτέρων στην ΠΑΘΕ- για πρώτη φορά είχαν αναπτυχθεί και στους παράδρομους της εθνικής- ενώ, ορισμένοι που μπόρεσαν να βγουν στο οδόστρωμα τη εθνικής, περιορίστηκαν από τους αστυνομικούς στο πλάι του δρόμου και

παρά τις «διαβουλεύσεις» με την αστυνομία δεν τους επιτράπηκε να κλείσουν τον δρόμο. Έτσι αποχώρησαν τελικά δηλώνοντας πάντως, ότι όποτε το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν το δρόμο.

Όπως πως έγινε γνωστό, οι αγρότες ζήτησαν το πρωί συνάντηση είτε με τον πρωθυπουργό είτε με κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Αύριο Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, θα έχει συνάντηση με τους ροδακινοπαραγωγούς από το μπλόκο της Κουλούρας.

Ο κ. Χαρακόπουλος έχει καλέσει πολλές φορές τις τελευταίες μέρες του αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις σημειώνοντας ότι τα δημοσιονομικά όρια του κράτους είναι περιορισμένα. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόνοια στη φορολόγηση αγροτεμαχίων για επαγγελματίες αγρότες που έχουν μικρό κλήρο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης επανέλαβε ότι από αύριο Τρίτη αρχίζουν οι πληρωμές ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 5 χιλιάδες ροδακινοπαραγωγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα