ΟΙ DEAD CAN DANCE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το αγαπημένο δίδυμο του ελληνικού κοινού επανενώνεται και βάζει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στη λίστα των χωρών που θα επισκεφθεί ενόψει της παγκόσμιας περιοδείας του.

Δύσκολες εποχές για σόλο καριέρες. Τόσο ο Brendan Perry όσο και το έτερον ήμισυ του γκρουπ, η Lisa Gerrard το έχουν ζήσει στο πετσί τους, μια και οι κατά μόνας προσπάθειές του στη δισκογραφία βρήκαν μια μάλλον χλιαρή αποδοχή από το κοινό. Κάπως έτσι αποφάσισαν να

ξανασμίξουν έπειτα από επτά χρόνια -το 2005 πραγματοποίησαν την τελευταία τουρνέ τους-, να κυκλοφορήσουν ένα νέο στούντιο άλμπουμ (το πρώτο μετά την τελευταία ηχογράφησή τους το 1996) και να βγουν στη γύρα για συναυλίες.

Ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα οι Dead Can Dance δε θα μπορούσαν να αφήσουν παραπονεμένο το ελληνικό κοινό. Ανταποδίδουν την αγάπη με δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (21 και 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα).

Ο Brendan Perry σημείωνε αναφορικά με το reunion πέρσι το φθινόπωρο: «Η Lisa και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε πάλι μαζί. Ξεκινήσαμε να γράφουμε το νέο άλμπουμ το φθινόπωρο του 2011 και στις αρχές του χρόνου θα ολοκληρωθεί το τελευταίο μέρος της ηχογράφησης στα στούντιο Quivvy στην Ιρλανδία. Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το συγκρότημα ξανασμίγει την εποχή του χρόνου που η φύση ξαναγεννιέται. Τα σχέδια της περιοδείας έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και ήδη έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα μουσικών για να μας συνοδεύσουν σε αυτήν. Στις συναυλίες αυτές θα παίξουμε τραγούδια από το νέο άλμπουμ αλλά και παλιότερα γνωστά κομμάτια σε καινούργιες εκτελέσεις».

INFO: Στις 21/09 στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη & στις 22/09 στο Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα, εισιτήρια 35 & 40 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα