ΩΔΥΝΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΤΡΟΪΚΑ

12:30 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Επώδυνα μέτρα, δύσκολες επιλογές και ύφεση για τα επόμενα δύο χρόνια, προβλέπει η συνταγή της τρόικας για την Κύπρο. «Ξεχάστε τον τρόπο με τον οποίο ζούσατε έως σήμερα», φέρονται να είπαν οι εκπρόσωποι της τρόικας στην κυπριακή κυβέρνηση.

«Η διαδικασία θα είναι όντως επώδυνη, εμείς μπορούμε μόνο να απαλύνουμε τον πόνο, δεν μπορούμε να τον εξαφανίσουμε. Αυτό, βεβαίως, σημαίνει πάρα πολύ δύσκολες επιλογές, τις οποίες πρέπει να πάρετε τους επόμενους

μήνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην κυπριακή τρόικα, Μάρτιν Βέρβεϊ. Μεταξύ άλλων, μίλησε για μείωση του κρατικού μισθολογίου, καλύτερη «στόχευση» για επιδόματα και κοινωνικές παροχές, αλλαγές στις συντάξεις και στον τρόπος καταβολής της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής για τους μισθούς. «Αυτά είναι τα βασικά», σημείωσε.

Η κυπριακή κυβέρνηση επιδιώκει να πάρει δάνειο από τη Μόσχα, ελπίζοντας πως αν τα χρήματα που θα ζητήσει από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό είναι λιγότερα, θα είναι ελαφρύτερα και τα μέτρα. Ωστόσο, διαφορετική άποψη έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας. «Από οπουδήποτε και αν πάρετε αυτό το δάνειο, είτε αυτή είναι η Ρωσία είτε οποιαδήποτε άλλη χώρα, είναι σημαντικό ότι αυτό το δάνειο θα πρέπει να αποπληρωθεί», φέρεται να δήλωσε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Κυπριακής Βουλής ο Βέρβεϊ, σημειώνοντας ότι αυτό προϋποθέτει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα