Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ «ΕΜΠΟΡΙΟ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ»

Κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως στη ΔΗΜΑΡ και υποβαθμίζοντας τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ο πρώτος εκ των πολιτικών αρχηγών που ανακοίνωσε το «ναυάγιο» της διαβούλευσης για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές

μέσα λίγες ημέρες, υπό πολύ άσχημες συνθήκες επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ και πέραν του εθνικού συμφέροντος το στιγμιαίο κομματικό», δήλωσε από την Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου άρα μπορούσε να επηρεάσει τα πράγματα πολύ λιγότερο», είπε και υποστήριξε ότι παρόλα αυτά τήρησε απόλυτα υπεύθυνη στάση. Όπως διευκρίνισε, πρότεινε στον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση Αριστεράς με τη ΔΗΜΑΡ και υιοθέτησε την πρόταση Κουβέλη για «οικουμενική κυβέρνηση» διετούς διάρκειας και υποστήριξε ότι αυτά δεν κατέστησαν εφικτά λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της επιμονής του Φ. Κουβέλη για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην πρόταση Καμμένου για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», ο Ευαγ. Βενιζέλος είπε ότι ζητούσε στήριξη σε κυβέρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που θα εφάρμοζε πρόγραμμα καταγγελίας του Μνημονίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για υποχρέωση κάθε Έλληνα να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης, αναφέροντας ότι επικράτησε «αλαζονεία, μικροκομματισμός, τυχοδιωκτισμός» και «εμπόριο ψευδαισθήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα