Ο θάνατος σταμάτησε στη Γάζα-Άλλοι δέκα Παλαιστίνιοι νεκροί

Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν απόψε από βομβαρδισμούς όπως ανέφεραν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Πέντε άνθρωποι, από τους οποίους οι τρεις ήταν ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του ισραηλινού πυροβολικού που ισοπέδωσαν ένα σπίτι στην Τζαμπαλίγια, είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Άσραφ αλ Κούντρα. Άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας

και άλλοι τέσσερις στη Χαν Γιούνες και στα περίχωρά της.

Στο νοσοκομείο του προσφυγικού καταυλισμού Ντέιρ αλ Μπάλαχ οι γιατροί έφεραν στον κόσμο, με καισαρική, ένα πρόωρο βρέφος μία ώρα μετά το θάνατο της μητέρας του, η οποία καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του σπιτιού της. Ο σύζυγος της 23χρονης γυναίκας, ένας δημοσιογράφος του ραδιοφώνου, τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο νεογέννητο κοριτσάκι δόθηκε το όνομα της μητέρας του, Σάιμα αλ Σέιχ Κανάν. Η κατάστασή του πάντως είναι κρίσιμη, δεδομένου ότι έμεινε για πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο και θα χρειαστεί να νοσηλευτεί στην εντατική μονάδα τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.

Χτύπησαν πάρκο

Νωρίτερα τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σε ένα δημόσιο πάρκο στη βόρεια Γάζα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 8 παιδιά και δύο ενήλικες και να τραυματιστούν 40 άνθρωποι.

Οι ισραηλινές βόμβες έπεσαν πάνω σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά στον καταυλισμό Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός του νοσοκομείου Σίφα όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. Επιπλέον το Ισραήλ, που είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους μαχητές της Χαμάς ότι κρύβονταν στο νοσοκομείο Σίφα, έκανε λόγο και για έναν «αδέσποτο» πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο. Σχεδόν την ίδια στιγμή, πύραυλος έπληττε στον περίβολο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας.

Σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κούντρα, τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών αρωγής της Γάζας, από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί 1.067 Παλαιστίνιοι.

Διαβάστε επίσης: Νέο μακελειό: Ισραηλινές βόμβες χτύπησαν πάρκο στη Γάζα!

Keywords
Τυχαία Θέματα