Απεβίωσε ο Δημήτρης Στεφάνου

Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 46 ετών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Στεφάνου. Ο Δημήτρης Στεφάνου ήταν δικηγόρος. Εργάστηκε ως διευθύνων επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου

καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αρμοδιότητες Γ.Γ. στο ΥΔΜΗΔ.

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Δημήτρη Στεφάνου εξέφρασαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την βαθιά της λύπη για την πρόωρη απώλεια του Δημήτρη Στεφάνου, γενικού γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

«Ο Δημήτρης Στεφάνου, ως δημόσιος λειτουργός υπηρέτησε με πάθος, ήθος και επιστημονική συγκρότηση το χώρο της πολιτικής και ιδιαίτερα της Δημόσιας Διοίκησης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μεταρρύθμιση και ποιοτική αναβάθμιση του κράτους, αγωνιζόμενος για την αξιοκρατία και το δημόσιο συμφέρον από όποια δημόσια θέση κατείχε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του Δημήτρη Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 στο κοιμητήριο Καλλιθέας.
Η οικογένεια του εκλιπόντος παρακαλεί, αντί στεφάνου, όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στο ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», για την ανακουφιστική φροντίδα και παρηγορητική αγωγή σε ασθενείς με χρόνιες καταληκτικές και μη παθήσεις (Εθνική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού GR9201101390000013929604513).

Keywords
Τυχαία Θέματα