Ο… ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ

Ως «περίπου αναμενόμενη» χαρακτηρίζουν στη ΔΗΜΑΡ την κίνηση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη να δηλώσει ότι ανεξαρτητοποιείται. Ποιοί παίρνουν σειρά και πώς αντιμετωπίζουν την εσωκομματική τρικυμία τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, για τη ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ήταν «ξένο σώμα». Ο Φώτης Κουβέλης

θεωρούσε δεδομένη, σύμφωνα με συνομιλητές του, την καταψήφιση των μέτρων εκ μέρους του βουλευτή Ηρακλείου, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι «τουλάχιστον για εμάς, οι διαρροές έχουν προεξοφληθεί και δεν περιμένουμε εκπλήξεις στην ψηφοφορία».

Έτσι, αν και στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν είχαν καμία ενημέρωση για την χθεσινή συνέντευξη τύπου του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, καθημερινοί συνομιλητές του κ. Κουβέλη δηλώνουν στο matrix24.gr «ανακουφισμένοι» από την πρωτοβουλία του ανεξάρτητου, πλέον βουλευτή. «Ξέρουμε ποιοι θα φύγουν, ξέρουμε ποιοι ετοιμάζουν ήδη τα επόμενα πολιτικά τους σχέδια και ποιοι θα το κάνουν για λόγους συνείδησης και μόνο», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, υπονοώντας ότι οι μεν κκ. Μιχελογιαννάκης και Βουδούρης θα βάλουν πλώρη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής Μαγνησίας, Πάρις Μουτσινάς, αν τελικά καταψηφίσει, ενδεχομένως και να παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας.
Αν στη ΔΗΜΑΡ διερωτώνται για κάτι, είναι για την τακτική του Οδυσσέα Βουδούρη. Στο κόμμα και ο κ. Βουδούρης θεωρείται «ξένο σώμα», ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα επιδιώξει κι εκείνος την «ηρωική έξοδο», όπως ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ή θα καταψηφίσει πρώτα τα μέτρα, περιμένοντας να τεθεί από τη ΔΗΜΑΡ σε καθεστώς πολιτικής «απομόνωσης».

Σήκωσαν το γάντι

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της ΔΗΜΑΡ επιχειρούν να «αποδραματοποιήσουν» το γεγονός ότι ήδη παρατηρούνται ρήγματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μάλιστα, συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη υπενθυμίζουν ότι ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο οποίος, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, είχε πετάξει το γάντι στους «αντάρτες», ζητώντας από όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. «Καλύτερα έτσι, από το να ακούμε βουλευτές μας κάθε μέρα στα ραδιόφωνα να δηλώνουν ότι δε θα ψηφίσουν τα μέτρα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ επισήμως δεν προτίθεται να ζητήσει την έδρα από τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Όχι μόνο γιατί στην Αγίου Κωνσταντίνου γνωρίζουν ότι θα εισπράξουν αρνητική απάντηση, αλλά και διότι όταν έγινε η διάσπαση του ΣΥΝ, τον Ιούνιο του 2010, ο Φώτης Κουβέλης και οι υποστηρικτές του στη Βουλή είχαν ανεξαρτητοποιηθεί κρατώντας τις έδρες τους, όπως ακριβώς και ο κ. Μιχελογιαννάκης τώρα.

Πάντως, μεμονωμένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, θα πιέσουν τον βουλευτή Ηρακλείου να παραδώσει την έδρα του, αλλά, όπως προαναφέρθηκε, επισήμως δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα