Ο ΣΥΡΙΖΑ ξορκίζει την «αριστερή παρένθεση»

Το εν λόγω σενάριο, που φέρεται να συζητεί και ο πρωθυπουργός, προβλέπει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προσφύγει συντεταγμένα σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, αποσυνδεδεμένες με την προεδρική εκλογή.

Στην περίπτωση αυτή -πάντα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή- αν ο πρωθυπουργός καταφέρει να κρατήσει τα ηνία

της ΝΔ έπειτα από εκλογική ήττα, τότε θα μπορεί να περιμένει... στη γωνία τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και αν η «κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά» δεν μπορέσει να βρει modus vivendi με τους δανειστές, τότε η ΝΔ θα μπορεί να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Πρόκειται για το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», το οποίο εμφανίζονται να ενστερνίζονται πολύ στενοί σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το οποίο μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα κρατήσει δύο-τρεις μήνες, θα αποτύχει και στη συνέχεια θα επέλθει... «ομαλότητα».

Πολιτικός γρίφος

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως... λόγω τρόικας, θα είναι δύσκολο για τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές χωρίς να τις συνδέσει με την προεδρική εκλογή.

Οι πιστωτές θα θελήσουν να τελειώνουν με την «θεσμική εκκρεμότητα» εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, ώστε να ξέρουν ότι με όποια κυβέρνηση κι αν συνομιλήσουν μετεκλογικά, η όποια συμφωνία θα τηρηθεί και η κυβέρνηση αυτή θα παραμείνει στην εξουσία.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» δεν είναι το πλέον πιθανό, στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ηχήσει συναγερμός. Μάλιστα, την ανησυχία του δεν έκρυψε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, προ δύο εβδομάδων, είχε σπεύσει να προειδοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δε θα γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος».

«Πιστεύει κανείς ότι εμείς θα επωμισθούμε το βάρος μιας κατεστραμμένης οικονομίας, μιας εκποιημένης χώρας, θεωρώντας όλα αυτά τα εγκλήματα τετελεσμένα, για να σας αφήσουμε να παίξετε το τελευταίο σας χαρτί, όπως φανερώνουν τα τζιμάνια-σύμβουλοι του πρωθυπουργού της περιβόητης “αριστερής παρένθεσης”;», είχε διερωτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει: «Πιστεύει κανείς ότι θα είμαστε οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”;».

Keywords
Τυχαία Θέματα