Ο Σαμαράς στο κυνήγι επενδύσεων 5 δισ. ευρώ

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις αναμένονται από το φθινόπωρο, όταν και θα ανακοινωθεί ο «οδικός χάρτης» των παρεμβάσεων στο φορολογικό σύστημα, το δε κυνήγι των επενδύσεων ξεκινά από σήμερα με κεντρικό πρόσωπο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Σαφάρι επενδύσεων

Ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κουβέιτ -στην ατζέντα των δύο ανδρών υπάρχει μία ευρεία γκάμα θεμάτων- ενώ τη Δευτέρα θα υποδεχθεί στην Αθήνα

τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο οποίος θα βρίσκεται στη χώρα μας για διήμερη επίσκεψη. Βασικό θέμα συνομιλίας θα είναι, όπως είναι φυσικό, τα ενεργειακά και ειδικότερα ο αδριατικός αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΠ αλλά και η ΔΕΣΦΑ.

Την Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Πορτογαλία, προκειμένου να μιλήσει σε συνεδρίαση ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του Πέδρο Κοέλιο, ενώ στο περιθώριο των εργασιών θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπά -τον οποίο είχε υποδεχθεί και στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες- και τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν.

Την Πέμπτη στην Αθήνα θα έρθει ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάγκ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Μια επίσκεψη για την οποία στην κυβέρνηση τρέφουν υψηλές προσδοκίες αφού το Πεκίνο μετά την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά ενδιαφέρεται έντονα για νέες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Λι Κετσιαγκ, μαζί με τον Πρωθυπουργό, να επισκεφθούν την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, αφού η Κίνα ενδιαφέρεται για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα