Υπομονή με την Ελλάδα συνιστά η Μέρκελ

Σε ερώτηση για την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, που πρόσφατα προέβλεψε η κεντρική τράπεζα της χώρας της, η Γερμανίδα Καγκελάριος σχολίασε πως η Bundesbank «μίλησε για ενδεχόμενους κινδύνους του ελληνικού προγράμματος, το οποίο δεν είναι κάτι καινούριο. Μερικά πράγματα στην Ελλάδα κύλησαν με πιο αργούς ρυθμούς από ότι ελπίζαμε, άλλα δεδομένα

όμως είναι στην παρούσα φάση αρκετά θετικά» και συμπλήρωσε «εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσουν να εξελιχθούν ορισμένα πράγματα». Ακόμη αντέτεινε το επιχείρημα πως πρόσφατα η Ελλάδα παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα καταλήγοντας πως «Προς το παρόν λοιπόν δεν μπορώ να προχωρήσω σε μια τελική τοποθέτηση».

Για ακόμη μια φορά υπεραμύνθηκε της πολιτικής της, υποστηρίζοντας πως η εμμονή στις μεταρρυθμίσεις αλλά και η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης είναι ο δρόμος, που θα βγάλει την Ευρώπη από την κρίση. Έφερε μάλιστα και παράδειγμα τη δεινή οικονομική κατάσταση του γερμανικού κράτους πριν από μερικά χρόνια, όταν και οι γενναίες μεταρρυθμίσεις έλυσαν το πρόβλημα. «Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της» επανέλαβε μονότονα η Άνγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα