Ο Πάπας Φραγκίσκος το «πρόσωπο της χρονιάς» του περιοδικού Time

«Πήρε το όνομα ενός ταπεινού Αγίου και στη συνέχεια ζήτησε μια θεραπευτική εκκλησία. Ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας εδώ και 1.200 χρόνια σκοπεύει να μεταμορφώσει ένα μέρος που μετρά την αλλαγή με τους αιώνες» γράφει το περιοδικό.

«Αυτό που κάνει διαφορετικό αυτόν τον Πάπα είναι η ταχύτητα με την οποία συγκέντρωσε την προσοχή εκατομμυρίων που είχαν εγκαταλείψει την πίστη τους στην εκκλησία» γράφει το περιοδικό, σημειώνοντας ότι οι πιστοί ήταν κουρασμένοι από την ανάλυση της σεξουαλικής ηθικής, τις διαμάχες στο Βατικανό για την εξουσία.

Μέσα σε λίγους μήνες, αναφέρει το Time,

ο Πάπας Φραγκίσκος θεώρησε σημαντικότερη την θεραπευτική αποστολή της εκκλησίας -η εκκλησία ως θεσμός που υπηρετεί και παρηγορεί τους πολίτες σε έναν συχνά σκληρό κόσμο- σε σχέση με την δογματική πολιτική αστυνόμευσης των προκατόχων του.

Το περιοδικό Time από το 1927 επιλέγει τον «Άνθρωπο της χρονιάς». Από τον Winston Churchill μέχρι τον Martin Luther King και τον Stalin, το διάσημο περιοδικό έχει χαρίσει το εξώφυλλο του σε πολλές διάσημες προσωπικότητες.

Εφέτος μεταξύ των 10 φιναλίστ από τους οποίους τελικά επελέγει ο Πάπας, ήταν η γνωστή αμερικανίδα τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους, ο Έντουαρντ Σνόουντεν και ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ.

Ο μοναδικός άνθρωπος που επιλέγει τρεις φορές ως Άνθρωπος της Χρονιάς ήταν ο Φράνκλιν Ρούσβελτ. Δύο φορές, ήταν νικητής ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα