Άρση ασυλίας για Καμμένο, Κακλαμάνη και Ηλιόπουλο

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεκτή έγινε η αίτηση άρσης της ασυλίας του Νικήτα Κακλαμάνη, με 177 ψήφους «υπέρ», 66 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό». Δεκτή έγινε και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό». Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,

Γιώργου Σταθάκη, με 59 «υπέρ», 171 «κατά», 21 «παρών» και 2 «λευκά». Δεκτή, τέλος, έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με 223 «υπέρ», 14 «κατά», 14 «παρών» και 2 «λευκά».

Πριν την ψηφοφορία, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνος Καμμένος ζήτησε την άρση ασυλίας του, λέγοντας ότι αυτή αποτελεί πρωτοτυπία και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου κατ΄εφαρμογή των εντολών της τρόικας. «Έχει επιβληθεί φίμωση του πολίτη και πολιτικού που αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης» ανέφερε και υποστήριξε ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα «του tweet του διορισμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Μουρούτη», το οποίο ανήρτησε και έλεγε «πολιτικός αρχηγός ζητά από κατοίκους να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. Φαντάζομαι ο εισαγγελέας να επιληφθεί».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διατύπωσε υπαινιγμούς για εταιρεία που σήμερα είναι μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός» και με την οποία είχε επαγγελματική σχέση, προτού γίνει μέλος της κυβέρνησης, ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Ν. Μηταράκης, παρεμβαίνοντας, σχολίασε ότι «ίσως κάνει εντύπωση επειδή κάποιοι έχουν εργαστεί προτού μπούνε στην πολιτική» και κάλεσε τον κ. Καμμένο «αν έχει στοιχεία, να κινήσει τη διαδικασία να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και τότε να παραιτηθεί. Αλλά αν δεν έχει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει εκείνον προσωπικά με την επένδυση της εταιρείας, από την οποία έχει αποχωρήσει εδώ και τρία χρόνια, τότε να παραιτηθεί και ο κ. Καμμένος από το βουλευτικό αξίωμα».

Εξάλλου με παρέμβασή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να επαναξιολογηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επισημαίνοντας ότι, στο παρελθόν, ο χρυσός κανόνας ήταν η αξιολόγηση των υποθέσεων, κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Έκανε επίσης λόγο για ένα ολισθηρό δρόμο, στον οποίο η απόφαση της πλειοψηφίας λαμβάνεται για λόγους πολιτικούς ή με κριτήριο τον φόβο για το τι θα γράψουν οι εφημερίδες. Ενστάσεις για τη διαδικασία πρόβαλε και ο Γιάννης Δημαράς, σημειώνοντας ότι στις περισσότερες υποθέσεις η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφαίνεται με πολιτικό σκεπτικό.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση που τον αφορά, είπε ότι διώκεται για οπλοφορία, για περίοδο που είχε άδεια πυροβόλου όπλου. Είπε επίσης ότι η δίωξή του είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Keywords
Τυχαία Θέματα