Ο Πάπας Φραγκίσκος εξώφυλλο στο Rolling Stone

Ο πάπας Φραγκίσκος, ως άλλος ροκ σταρ, θα κοσμήσει το εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό φιλοξενεί στο εξώφυλλό του έναν θρησκευτικό ηγέτη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει την “πνοή φρέσκου αέρα” που έχει φέρει ο ποντίφικας στο Βατικανό.

Η φωτογραφία του χαμογελαστού ποντίφικα καλύπτει ολόκληρο το εξώφυλλο, υπό τον τίτλο “Πάπας Φραγκίσκος, οι

καιροί αλλάζουν”, κάνοντας λογοπαίγνιο με το τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν “The times they are a-changin”.

Οι υπεύθυνοι του περιοδικού σημειώνουν ότι τους έχει κάνει εντύπωση “το ύφος και το περιεχόμενο των δημόσιων δηλώσεων” του Πάπα καθώς και το γεγονός ότι προσπαθεί να εξισορροπήσει τις πολιτισμικές διαφορές και μιλάει για τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα με ηθικούς όρους. “Το ύφος του είναι μια πνοή φρέσκου αέρα, αλλά το μήνυμά του είναι μια σειρήνα συναγερμού”, τονίζει το Rolling Stone.

Είναι η πρώτη φορά που ένας πάπας φιλοξενείται στο εξώφυλλο του περιοδικού που κυκλοφορεί από το 1967 και έχει ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά φλέγοντα ζητήματα πέραν της μουσικής.

Ο νέος ποντίφικας ανακηρύχθηκε “πρόσωπο της χρονιάς” από το αμερικανικό περιοδικό Time, αλλά και από το περιοδικό The Advocate που προασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Το Βατικανό ωστόσο δεν φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένο από το ρεπορτάζ του Rolling Stone και ιδιαίτερα από τη σύγκριση που έκανε το περιοδικό μεταξύ του Φραγκίσκου και του προκατόχου του, πάπα Βενέδικτου ΙΣτ΄. Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, μολονότι χαιρέτισε την απόφαση του περιοδικού να στρέψει τα φώτα του στον Αργεντινό ποντίφικα, σημείωσε ότι έκανε ένα “συνηθισμένο λάθος της επιφανειακής δημοσιογραφίας” καθώς “για να τονίσει τις θετικές πλευρές του Φραγκίσκου αισθάνεται υποχρεωμένο να περιγράψει αρνητικά τη θητεία του Βενέδικτου”. Το περιοδικό κατά τον Λομπάρντι εμφανίζεται “απροσδόκητα αγενές” απέναντι στον Βενέδικτο αφού χαρακτηρίζει “καταστροφική” τη θητεία του και τον παρουσιάζει ως έναν “αυστηρό καθηγητή” ικανό να προκαλέσει “εφιάλτες” στους εφήβους.

Keywords
Τυχαία Θέματα