Ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

17:42 4/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Η φετινή διαδικασία των πλέι οφ απέδειξε περίτρανα ότι η ομάδα που αρχίζει το μίνι πρωτάθλημα με διαφορά πόντων έναντι των διωκτών της έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση της πρωτιάς.
Ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη ομάδα των πλέι οφ, εκμεταλλευόμενος όμως το γεγονός ότι άρχισε τη διαδικασία με τέσσερις πόντους έφτασε στην πρωτιά η οποία του εξασφάλισε τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η

ομάδα που σαφώς κέρδισε τις εντυπώσεις και έφτασε μία ανάσα από το Τσάμπιονς Λιγκ πάντως ήταν ο Ατρόμητος. Αν και άρχισε τα πλέι οφ χωρίς πόντο, το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου έπιασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και αν νικούσε την τελευταία αγωνιστική τον Αστέρα Τρίπολης θα έπαιρνε το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Η ανωτερότητα του Ατρομήτου πιστοποιείται και από τους αριθμούς. Οι Περιστεριώτες είχαν την καλύτερη επίθεση, τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, τα περισσότερα γεμίσματα και τις περισσότερες τελικές πάσες. Ανέδειξαν επίσης τον κορυφαίο σκόρερ της διαδικασίας, τον Στέφανο Ναπολεόνι με τέσσερα γκολ, και τον κορυφαίο παίκτη σε τελικές προσπάθειες, τον Σουμπίνιο, ο οποίος δοκίμασε τα πόδια του 29 φορές.
Ο ΠΑΟΚ, που πρώτευσε τελικά, στηρίχθηκε στην εμπειρία των Λίνο, Κατσουράνη και Σαλπιγγίδη. Ο πρώτος αναδείχθηκε πρώτος ασίστμαν των πλέι οφ ενώ οι άλλοι δύο σκόραραν από δύο φορές και οδήγησαν την ομάδα τους εκ του ασφαλούς.
Μετά το μίνι πρωτάθλημα, ο χάρτης των ευρωπαϊκών συμμετοχών των ελληνικών ομάδων διαμορφώθηκε ως εξής
Πρωταθλητής: Ολυμπιακός, όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ
1η θέση πλέι οφ: ΠΑΟΚ, τρίτος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ
2η θέση πλέι οφ: Ατρόμητος, πλέι οφ

Europa League

3η θέση πλέι οφ: Αστέρας Τρίπολης, τρίτος προκριματικός Europa League

4η θέση πλέι οφ: ΠΑΣ Γιάννινα, δεύτερος προκριματικός Europa League

Keywords
Τυχαία Θέματα