Ο ΟΛΑΝΤ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα υποδεχθεί την ερχόμενη Δευτέρα τους επικεφαλής διεθνών οικονομικών οργανισμών και Ταμείων, ή αλλιώς τους Άνχελ Γκουρία (ΟΟΣΑ), Τζιμ Γιανγκ Κιμ (Παγκόσμια Τράπεζα), Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Πασκάλ Λαμί (ΠΟΕ) και Γκάι Ράιντερ (ΔΟΕ).

Ο Φ. Ολάντ πρόκειται να συναντήσει τη Δευτέρα τους επικεφαλής σημαντικών διεθνών οικονομικών οργανισμών -του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), του Παγκόσμιου Οργανισμού

Εμπορίου (ΠΟΕ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ)- με σκοπό να συζητήσουν θέματα που άπτονται των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της προεδρίας που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Η συνάντηση αναμένεται να αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι και θα ακολουθήσει ένα γεύμα εργασίας και μια συνέντευξη Τύπου στις 13:30 (17:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας. Η προεδρία δεν διευκρίνισε τις θεματικές που πρόκειται να θιγούν στη συνάντηση αυτή. Ο Ολάντ έχει πει επανειλημμένα ότι έχει θέσει στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής του την ανάπτυξη, μέσα όμως σε ένα επιδεινούμενο περιβάλλον κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα